These are the things I think about when I'm alone without you

En tanke slog mig just. Kanske är det just för att jag väntar med att berätta som jag inte kan sluta tänka på det? Vem vet. Just nu känns det som att vad jag behöver är att få sjunga ordentligt. Abstinensbesvär i ögat? Nej, men i huvudet och troligtvis också i halsen. Ögonen har fått en massa läsning. De får faktiskt vara nöjda. Nu låter jag öronen påminna mig om att det har varit mycket värre. Jag ser ironin i att jag höll på att ge upp när det egentligen var ganska bra, men jag ler inte åt det. Tankar kan göra mycket. Det gäller att undvika de som är riktigt hemska.

Men nu: annat, som är mer positivt. Världen visar sin bra sida lite överallt. En blind kille får träffa en bra kompis. Spelar det någon roll om han inte hjälper till att trampa på tandemcykeln? Det tycker inte jag. Däremot har jag undrat över hur det känns att åka runt på en cykel, när man aldrig har sett hur det ser ut.

Sen har jag känt mig klok och uppmuntrande igen. Jag har sysslat med dejtpeppning denna kväll. Alla får vara nervösa, men det skadar ju inte att ta bort lite av den. Det gör inte så mycket om man gör bort sig, om den man gör bort sig inför verkligen tycker om en. Det känns bra att någon blir glad av det jag säger.

Jag saknar bara det lilla, som att få ett "hejdå" eller "sov gott" innan människor försvinner för dagen. För det spelar ingen roll om vi inte säger så mycket. Det känns fortfarande som att jag har övergivit någon om vi slutar prata och personen är borta när jag går tillbaka för att säga något, eller bara för att kolla. Jag kan inte sluta undra om det fanns någon speciell anledning till att de lät bli att annonsera deras försvinnande. På samma vis kan jag inte sluta tänka på om någon tar illa upp varje gång tekniken strejkar, vilket den gör allt oftare. Oron för att göra någon besviken eller upprörd ligger kvar och umgås med oron över att jag faktiskt inte vet hur det är med människorna omkring mig.

These are the things I think about when I'm alone without you
I wonder of your whereabouts and hope like hell, you're happy where you are

Eller bara att någon frågar hur det är - visar sig och skriver mellan raderna "jag finns här om du vill något". Jag vet inte. Jag vet bara att det jag egentligen vill ha just nu är en kram.

Looking back at me, I see that I never really got it right

En dag helt utan händelser, på en plats där allt är så långt bort. Det enda som finns här är två familjer. Den ena räknas jag till, men vet inte om jag känner mig hemma med dem. Med en syster som inte bor hos oss, som jag någonstans förlorade närheten till; troligen eftersom hon flyttade ut och jag stängde in mig i mitt rum, när jag inte vågade lita på någon, samt min bror som kanske bara vill spendera lite tid med mig, när jag inte har lust med det. Han är bara otrevlig när han blir ignorerad. Men man måste ha huvudet med sig när man är med honom. Jag tror inte att jag har det just nu. Tror inte jag har det speciellt ofta. Tankarna rör sig för mycket. Sen har vi min mor. Jag vet inte vad jag ska skriva om henne. Kanske har det blivit bättre sedan jag skrev det där brevet, men jag har ingen aning. Jag kommer bara ihåg hur mycket hemskare jag tyckte orden var på det pappret när jag läste dem andra gången.

Jag har försökt låta bli att tänka för mycket idag, genom att låta bli att tänka just så. Om jag tänker på att jag ska sluta tänka, misslyckas det alltid. Jag försökte gräva ner mig i boken, men nu sitter jag ändå här och skriver. Det är en dag där jag försöker sysselsätta mig med något så jag inte märker hur lång den här dagen är. Nu känner jag bara att jag vill springa ut härifrån, bort från staden, bort från länet, bara bort härifrån. Folk verkar må bättre den här gången, men huset känns fortfarande som att det är laddat med samma negativa energi så fort man kommer upp på övervåningen. Jag vet precis var jag vill, men mitt huvud stoppar mig. Det är för långt och för kallt på natten. Jag hade inte hittat dit. Därför sitter jag fast i denna stad, som jag inte vet vad jag tycker om.

Eller är det bara jag som är rastlös och överdriver allting? Vart tog mitt tålamod vägen? Var det överhuvudtaget tålamod jag hade, eller var det så att jag inte hade en aning om vad jag ville? Kändes det som att jag inte hade någon chans att påverka, även om jag visste? Var det därför jag aldrig kände såhär? Eller är det bara så jag mindes det? Någon gång tidigare måste det väl ha varit såhär? Nej, det måste det väl inte. Eller? Jag kommer ingenstans, fast i mitt tvivel. En stilla undran om jag behöver övertygas, om jag bara behöver några ord från någon annan. En kritisk fråga dyker upp i mitt huvud och jag inser att jag kommer bli ännu surare om jag inte försöker mer.

För så lite kan vända alltihop. Det är möjligt att glädjas åt andra. Varför gör jag inte så oftare? Varför jag jag inte så annars? Tips till mig själv, som jag ska försöka lyssna till. Tystnaden slutar här. Sedan placerar jag en låt på min högstadietid och sjunger ut allt i tystnad. Jag vill ju inte störa den som läser bredvid mig. Kanske borde jag också läsa. Jag har ju bara läst en fjärdedel av boken än så länge.

Men låten byts ut och istället går tankarna till effekterna av den där tiden, då ingen riktigt kände mig, för att jag inte vågade lita på någon. Skammen och rädslan gör sig påmind. Det blir för komplicerat. Jag får inte ut det. Tills slut känns det så sjukt att inget kom ut förrän det här året. Ännu märkligare känns det att ingen anade något. Betyder det att jag lyckades? Jag antar att det gör det, men vad var meningen med att gömma allt? Ingen aning. Jag vet bara vad det gjorde med mig - vad jag gjorde med mig själv, som jag inte vet om jag kommer kunna förlåta. (Låten för dagens tankar: Cold - Crossfade. En förlåtelse för det som var den tid då det både fanns flest skäl att tycka synd om mig och flest anledningar att avsky mig, även om det inte märktes.)

(Jag tror jag måste få det här ur mig igen, på riktigt.)

Annars är det en helt händelselös dag, då jag känner mig lite isolerad.

Två dagar till hemresa

Min vän har givit sig själv en ny dator och jag blir kanske av med min till hösten. Men jag klarar mig väl utan? Jag gjorde det innan jag började gymnasiet. Inte hade jag någon aning om att jag skulle få en heller. Slutsats: jag planerade aldrig att ha en dator. Då borde jag klara mig utan den, OM den nu skulle tas ifrån mig.

Saker som har hänt idag. Jag har sjungit med penseln i hand, blivit målad på av min syster och förstått varför alla andra tyckte om den hemgjorda äppelkrämen, trots att jag inte gjorde det själv.

Mamma beställde en bok till mig också. Ska bli intressant att se om den är så bra som jag fick för mig att den var när jag såg den för första gången.

Jag hade nog inte mycket att säga.


Skriften som fick mig att vakna

Det märks att det inte blev mycket sömn inatt. Jag är inte riktigt vaken, men sover inte heller. Tankarna går till soffan hemma hos min mor, till allergitabletter och en mamma som skriker och gapar åt min bror och sedan argt frågar vad det är som syns på tv-skärmen. Han i filmen var inte heller riktigt vaken och sov gjorde han inte heller. Det var nog värre för honom, men ändå. Det var så tankegången gick. Den har inte slutat än, men den är svårare att följa nu. Jag byter musik och hamnar istället mitt i stan. Den här gången ler jag åt en man som hänger ut genom fönstret på bilen med hela överkroppen och ropar på skånska om att alla sysslor inte är bra i för stora mängder. (Den som vet, den vet.)

Det är fortfarande lika förvirrande hur tiden går. Nu verkar tiden röra sig långsammare än en sovande snigel.  Ändå känns saker som hänt nyligen väldigt avlägsna. Tiden är ett märkligt fenomen. Eller är det tidsuppfattningen som är det?

Det finns inte så mycket annat att göra än att titta ut genom fönstret och se att molnen inte rör sig. Eller, det finns säkert saker att göra, men vad? Någon som har bra idéer? Det har inte jag, så jag sitter här, med musiken och mina tankar flödande ut genom fingrarna. Det hade gått att läsa om jag inte hade haft så mycket tankar i huvudet just nu.

Kanske har jag lättat på tanketrycket? Jag gör ett nytt försök att anfalla boken.

I can't get to sleep

Det är nätter som de här jag borde lägga alla tankar åt sidan och bara sova, men jag kan inte.

Shine of the best colors that you shine?

Nostalgi. Jag insåg (igen) att det inte behöver vara ett positivt ord. Men jag har ingen lust att tjata om det idag. Jag vet vad som hände och jag ska berätta det igen, men inte här och inte nu. Jag tänker inte klaga, för jag vet att det skulle vara själviskt av mig. Jag vet varför och kanske kan andra också få veta varför. Verkligheten kan avslöja en del.

Idag funderade jag över om jag skulle göra något åt den där grå gipskvadraten i min vägg överhuvudtaget. Kanske borde jag istället skriva dit "I am a monument to all your sins". Låta den sitta där som en påminnelse om att jag inte kan vara helt säker. En minnesbild av det jag förnekade så länge, som den egoist jag faktiskt var. Den hade egentligen inget med egoismen att göra, utan förnekelsen och rädslan som kom med erkännandet.

Men det kanske inte är bra att skylta med sina dåliga sidor? Eller är det så man borde göra? Förvarna om vad som kan hända? Ingen aning. Den får sitta kvar där tills jag känner för att göra något åt det. Märkligt hur mitt huvud kan fastna vid minnesbilden av min egen sovrumsvägg. Det beror nog på väggprotesen.

Jag började skriva det här för att jag ville skriva om min rädsla, men inte ville att alla skulle veta vilken det var. Nu när jag har fått det ur mig känns det lite bättre. Men jag har egentligen inte avslöjat något jag inte redan har skrivit ned på andra ställen. Däremot inser jag att jag tog bort den där det syntes som tydligast. Konstigt att det blev tydligast beskrivet i ord, när den sidan egentligen handlade om bilder. Varför skriver jag det här? Jag vet inte. Det som skrevs där är i alla fall borta nu. Det tog tydligen en månad för mig att "förlåta" mig själv sist. Det handlar om att acceptera att jag inte kan ändra på det. Jag tror inte att jag kommer kunna förlåta mig själv förrän jag har bekräftat att jag har fått förlåtelse av honom.

Ett kanske något deprimerande inlägg. Men det här är bara tankar. Om någon oroar sig, görs det i onödan. Dessa tankar har inte någon större inverkan på mig just nu.

Jag märker att jag börjar få tillbaka mina apatiska stunder. Några sekunder av tomt stirrande, utan att ens tänka. Jag tror jag förstår varför. Det hände sist när det hade hänt väldigt mycket på kort tid och nu händer det igen, under samma omständigheter. Försöker huvudet hinna ikapp? Något sådant föreställer jag mig att det är. Lite koll på mig själv måste jag väl få tycka att jag har?

Det är nu jag känner igen mitt liv på ett nytt sätt igen. Men det löser sig.

I'm also fed up with the common cold

Men vad skulle man ha väntat sig av någon vars längsta förkylning varade i över två år? (Jag hade ont om rubrik, så jag tog något som alltid kommer stämma. Jag tror knappast att det kommer komma något tillfälle då jag kommer vilja vara förkyld.)

Hjälp! Det är över en vecka sedan jag skrev här sist. Galet. Men det blir väl så när allt händer på en gång. Och sammanfattningar har jag aldrig tyckt att jag är bra på, så mitt huvud får se till att minnas. Det brukar gå bra. Mina vänner vet hur mitt huvud kan förvåna de flesta med sin detaljrikedom, när den bara är intresserad av att minnas.

Jag har återigen skrivit om mig själv. Kom att tänka på mina lågstadielärare - hur den stränga Maria (jag är ganska säker på att hon hette så. Jag blev för övrigt chockad när jag såg henne på tågstationen i våras. Eftersom jag är jag, gick jag inte fram och hälsade) byttes ut mot en mycket snäll tjej, vars gula plånbok tydligen blev bättre inpräntad i mitt huvud än hennes namn (fick just en vag aning som sade att hon kan ha hetat Erika, men jag lovar inget).

Men sammanfattning i dålig variant. Bussresor i Eskilstuna, film, glass och te. Sedan tåg till Norrköping; dubbel delfinshow och plastbestick från Kolmården; Pastasallad och stjärnskådning i Finspång, tillsammans med glass och dialektdiskussion i vänsläkten. (Jag brukar hitta på egna ord - annars utvecklas inte språket. Om någon har lust att återinföra fornnordiskan kan man få klaga. Annars kan man gärna fråga om man inte förstår mig.) Sedan tandemcykel och glass med Erik och Timo Räisänen på stationstrappan. (Jag tänkte då på hur många olika sätt det finns att lyssna på musik och att det är tur att det finns musik som fyller flera olika kriterier om vad bra musik är.) När jag kom hem bestod packandet i att få ned allt som fanns tillgängligt i väskan. Glömde dock mobilladdaren. (Nästa gång får någon tvinga mig att göra en packlista.) Tur att min syster också skulle hit. Hon borde vara här när som helst. ("Här" är för övrigt hos mina kusiner i Uddevalla. Det målas hus morgon och kväll. Under dagen är det för varmt.)

Om någon undrade. Annars tänker jag på vad jag är rädd för. Inte för att jag tror att det finns så många som vet varför. Det spelar ingen roll. Jag tänker erkänna att jag mystifierar. (Underbart ord. Tröjan!) Den som vet, den vet. De som tror att de vet, kanske vet och de som undrar får fortsätta undra.

(Jag måste komma på en bra avslutningsfras.)

Mössberoende?

Är det vinter, eller är det bara jag som är kall? Jag sitter här och låter min tröja och mina mjukisbyxor påstå att jag är gymnast. Det känns väldigt avlägset, men det är väl befogat. Jag slutade innan jul. Tiden går fort.

Jag lyssnade på låtar som jag brukar lyssna på ganska ofta, men av någon anledning började jag tänka på dem på nya sätt. Jag satte in dem i nya sammanhang, där de passade så bra att jag blev förvånad över att jag inte hade tänkt på dem där tidigare. Kanske svårt att få något grepp om tankegången för alla andra, men jag förstod mig.

Nervositet? Ja. Plötsligt blev jag mer självkritisk, men det är väl förståeligt. Än så länge går det ju bra. Hitta mina begränsningar? Skulle vara bra. Nu tar tar jag ton igen och hoppas det låter bättre än min gitarr. Det låter i alla fall mycket bättre än när det betygsattes i åttan. (Jag testade med samma låt, bara för att vara säker.)

Mössan har blivit ett väldigt använt klädesplagg. Det gjordes precis innan jul. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag satt och virkade när det bjöds på julmust i ett av alla klassrummen. Första klassen det är möjligt att göra det bland, för övrigt. Bravo! Men jag kommer inte tillbaka till er, för jag är en blivande estet.

Det jag skriver känns verkligen rörigt, men det är väl för att jag inte har någon idé om vad jag ska skriva när jag börjar. Men det är sån jag är. Jag är bättre på att improvisera än att försöka tänka ut vad jag ska skriva i förväg. Om det blir rörigt när jag skriver om mina tankar, beror det på att mina tankar är röriga.

Nu är det dags att sova. Imorgon är Skara målet. Det känns konstigt att göra det nu, bara. Jag är helt enkelt inte van vid att det händer så mycket. Jag vänjer mig gärna.

Bra sömn till alla som vill eller måste sova!

Ostämt med madrassljuddämpare? Eller någon annan oförståelig rubrik.

Jag märkte just att min bror inte kan stämma en gitarr. Mitt tvivel visade sig vara befogat. Han sade visserligen att han inte var färdig, men några strängar borde han väl ha stämt rätt, åtminstone? Annars är han inte stämduglig. (mycket märkligt ord, men det kom ju från mig. Jag är ganska märklig jag med. Eller?)

Madrassen ligger kvar, med mig på den. Mobilen plingar hela tiden. Den vill inte laddas ordentligt. Men det är jag van vid nuförtiden. Det kommer bli svårare att ladda den hemma hos mamma, där jag inte kan klämma fast den mellan videon och tv:n. Det ordnar sig nog ändå.

Sen kan jag berätta att jag har lånat min fars högtalare. Det var ett bra beslut. Nu har jag mycket bättre ljud. (Datorn står på madrassen, vilket gör att madrassen slukar allt ljud från datorns egna högtalare.) De används ändå inte när min bror inte sitter vid den datorn. Pappa verkar inte vara så mycket för musik. Eller så fyller de andra som bor här luften med så mycket av den att pappas musik inte får plats?

Det här skrevs bara för att jag kände att jag ville skriva. Jag hade inte så mycket tankar som jag ville skriva ner däremot. Kanske någon annan gång?

Hej hopp, kaffekopp! (Inte för att jag dricker kaffe, men ändå.)


Plötsligt...

Det här var en bra placering. Stanna här ett tag? Gärna. Jag funderar nästan på att överge min säng för en natt och sova här, på en madrass som täcker större delen av golvytan. Det kändes bara bra på något sätt. Jag kan förstå om Rasmus sov gott hela natten. (Nej, här måste jag rätta mig själv. Halva dagen var det vi sov. Tjugo över fem är det inte längre natt.)

Tapeter i rullar, placerade i en påse, ställd i ena hörnet av det blå rummet. Ingen av rullarna matchar väggen. De står bara där för att jag inte vet var jag ska göra av med dem annars. De är en påminnelse om den grå rutan som sitter i väggen, ovanför min säng.

Men plötsligt är det så oviktigt att skriva om det.


Allow it to happen

Det kommer behövas pensionspengar för att min vän ska orka läsa denna blogg. Det är bara en av alla konstigheter. Vi pratar så mycket att vi till slut inte vet vad vi snackar om. "Till slut inser vi misstaget. Vi öppnade våra käftar." Mycket riktigt, det är inte bara han som är förvånad. Det känns konstigt att vi skrattar åt missförståndet istället för att försöka reda ut det, men det känns inte fel, av någon anledning.

Märkligt hur olika människor kan ge mig så olika inställningar. Men det kanske är så, när man har anpassat sig i ett helt liv. Det blir lite svårt att sluta. Det enda jag tycker är konstigt är att jag aldrig har tyckt att jag har kunnat anpassa mig ordentligt. Det finns nog en gräns för hur mycket man kan ändra på sig själv. Det känns ändå som att jag har hittat den jag är.

"Om datorn är snäll." Det är kul att lyssna på människor. Speciellt om de inte själva kan förutsäga vad de kommer göra härnäst.

Irriterande väntan. Det hade varit så mycket bättre att bara få ett besked. Jag får väl bara vänta och hoppas, även om det är jobbigt. Finns det något annat att göra? Det är inte jag som bestämmer, oavsett hur mycket jag vill.

Jag kommer ingenstans med mina tankar just nu.

Kladdkaka?


Blåst?

Precis likadant. Allt mitt vanliga tålamod är borta (med vinden?). (Det blåser väldigt mycket här idag.) Som sagt: varför ens tvivla? Det är bara jag som inte riktigt har hunnit ta in alltihop än. Jag borde vänja mig vid att mycket händer. Jag tycker alldeles för ofta att det händer för lite. Då får jag väl försöka låta bli att bli så rädd varje gång allt händer samtidigt?

Jag sätter mig på fönsterkarmen igen. Det kändes som att jag förtjänade det, för jag försöker igen. Det är olikt mig, men det är ju förändring på gång, så varför inte ändra lite av mig själv som jag inte är nöjd med, när jag ändå håller på?

Är det en fråga om tillit? Jag tror bara att han är försiktig. Kanske är det jag som är lite galen, men då får det väl vara så.
Hooray for the madness
Bara för att det hördes ur högtalarna nyss.

It's so hard to see when I'm on my way down...

Är det inte så? Efter att ha analyserat och funderat över min frukost inser jag att jag faktiskt måste ha haft rätt i min första tanke. Det är väl oftast så. Varför kan jag inte hålla mig till den då? (Måste jag tänka sönder allt?) Om jag inte förstår vad jag känner betyder det att jag känner flera olika saker. Lösning: fokusera på tankar och beteende och dra slutsatser av det istället. Slutsats: Varför ens tvivla?

Så det är dags att ställa in sig på att försöka igen? Varför inte? Det är väl onödigt att bara ge upp allt? Tänka över allt och inse att jag återigen bara kommer bli sur på mig själv om jag låter det här blekna utan ett försök. Handlar det om att försöka låta bli att tvivla? Jag tror inte det. Snarare om att jag måste inse att jag måste se till att göra något. Hur länge ska jag sitta här och låta allt passera? Jag tror det är dags att försöka igen. Jag visste att jag gjorde ett bra musikval innan jag somnade. Jag känner mig däremot inte lika nöjd med skivorna längre.

Reassure me?

Jag har inte en aning om vad det är som händer. Allt känns så kaotiskt och det känns verkligen som att jag borde göra något. Borde jag göra en aktiv handling här? Ja, det vet jag att jag borde. Men allt är så märkligt och ovant och jag inser att jag inte vet om jag klarar av något just nu. Jag sitter bara här hela dagarna. Slänger jag bort mitt liv på att göra absolut ingenting alls?

Jag förstår inte. Jag är inte van vid att såhär mycket händer på en gång. Allt förändras och det känns bara så osäkert nu när allt jag hållit fast vid bara försvinner. Det känns bara fel igen. Jag vet inte ens varför ajg skriver det här, för jag gick härifrån några minuter och förstörde hela meningen med att skriva inlägget. Allt jag ville få ut, tänkte jag slut på och nu hittar jag det inte.

Vad är meningen? Förstår jag själv vad det är jag håller på med. Ja, men varför? Vad är det som känns här egentligen? Det är ingen idé att försöka komma fram till nu. Jag har fallit. Allt är osäkert just nu. Kanske går det inte att få ordning på saker en längre tid, när jag väljer att leva såhär. Har jag överhuvudtaget gjort något val? Det känns inte så. Det känns som att jag bara följer med och låter allt hända. Som om allt bara passerar förbi mig utan att jag har en chans att påverka det. Är det för att jag har så svårt att göra någonting överhuvudtaget? Har jag nånsin tagit mig förbi mina psykiska spärrar, med en tanke på att det skulle hjälpa mig?. Nej.

Det är fortfarande det som är felet. Jag kan inte se mitt eget värde. Jag ser inte varför det skulle vara värt något att göra något som skulle göra mig glad? Eller? Är jag bara sämst på att göra saker överhuvudtaget? Är det där felet ligger? Jag har ingen aning. Jag tänker sönder allt just nu. Jag märker att det jag tänker omöjligt kan stämma. Är det ett steg i rätt riktning, att jag inser att de negativa tankarna inte stämmer? Det känns bara som att jag blir mer förvirrad?

Var det värre förut, eller börjar jag vänja mig? Snälla, säg att det var värre förut. Jag står inte ut med tanken på att vänja mig. Om jag vänjer mig igen kommer jag gå under av min egen tomhet. Av någon anledning tycker jag att det är bra att jag känner mig såhär förtvivlad och att jag gråter. Det känns. Jag står inte ens ut med tanken på att sluta känna. Som att vandra omkring i en lång korridor. Inget spelar någon roll, förutom att nå slutet på korridoren och börja känna igen. Tills det händer kommer den enda känsla som finns att känna en avsky riktad mot mig själv, eftersom varje skratt, varje leende kommer vara falskt. Det kommer kanske inte vara det, men det är så det kommer uppfattas. Om man ler utan att egentligen vara glad är man väl falsk?

Jag kommer ihåg sist gång när inget kändes och bara de negativa tankarna fanns i mitt sinne.
"Hoppa"! Jag funderade faktiskt på att lyda den uppmaningen. Jag kommer förstöra mig själv om jag slutar känna igen.

Kan jag inte bara få börja om? Jag vill fortfarande veta hur allt hade blivit om jag hade bytt skola i fyran. Jag tvivlar på att den jag är nu skulle vara nöjd ändå. Allt skulle kännas för lite.

Det känns återigen som att jag sviker alla, men den här gången för att jag är ärlig. Hur dumt är inte det? Först känner jag mig som en svikare för att jag ljuger och nu, när jag talar sanning är det likadant. Var inte till last. Låt inte dem bära din börda. Det är inte deras problem, utan ditt. Skulle inte du hjälpa andra? Nu sitter du här och önskar att du fick hjälp. Ge, inte ta. Sluta vara så självisk. Är det här resultatet? Alla "egoist", "ego" och "du tänker för mycket på dig själv" har till slut tagit mig hit? Är jag helt dum i huvudet? Eller ljuger jag för mig själv igen? Varför kan jag inte bara förstå mig själv?!

Jag bara rasar. Inget ovanligt och ur min synvinkel dessutom mer positivt än negativt. Jag är verkligen inte klok! Låt musiken förstöra mina öron nu också. Budskapet når mig inte längre. Jag är bara arg på mig själv. Nej, ilska är fel känsla. Bara avsky.

Ovisshet? Ja. Svammel? Ingen aning

Jag vet inte riktigt vad jag tänker idag, men här skrivs det ändå ner. Kanske tänker jag inte lika mycket som jag brukar göra. Kanske tänker jag på samma sak om och om igen tills jag inte tänker på att jag tänker på det. (Här måste jag lägga till ett nytt "jag vet inte".)

Händelsemässigt är det inte något som är så speciellt. Jag städade visserligen idag, men det görs lite då och då, när det verkar behövas. Det jag ville säga med det var att jag hittade min rock och blev då tvungen att tänka efter för att komma fram till när jag senast hade använt detta vinterplagg. Jag insåg att jag hade cyklat hem till min mor en natt sent i juni och då frusit så mycket att jag hade åkt hit för att ta på mig lite mer kläder. Vinterkläder fem dagar innan juli tar sin början. Kanske lite märkligt. Nu blev jag i alla fall påmind om den cykelturen. 14 kilometer iförd sommarmössa.

Det fick mig att tänka på när jag berättade om det. Te i sugrör, osäkerhet och skämt om brist på tillit. Två veckor, inte mer? Men det kändes ju avlägset redan dagen efter. Jag är ändå förvånad. Och lat som jag är finns det fortfarande ingen lista över låtarna på skivorna. Två uppgifter hade jag. Den jag blev tvingad att göra gjorde jag, men sen tog orken på något vis slut. Men det kommer väl fler dagar?

Slagen av en tanke blir jag också. Jag måste verka rätt konstig, när jag sitter här, halvvägs ute på taket, med min musik flödande ut över hela grannskapen, ibland blandat med min egen röst. Det förvånar mig att ingen har kommit och klagat. Accepterande grannar? Eller tycker de om det? Jag kanske förser dem med den bakgrundsmusik som det ibland skulle vara skoj att ha i livet. Jag bara svamlar. Troligen är de ganska likgiltiga till vad jag gör, eller så är det för jobbigt att komma hit och klaga.

Svamlar jag verkligen? Jag ler åt mitt tvivel. Kanske är det en vettig tankegång. Jag kan ju inte veta vad de anser om mitt beteende. Däremot känns det som att jag är den som sticker ut mest här. Felplacerad? Nej, bara annorlunda. Annars är det mest små barn här, som alla vill hoppa på studsmattan tre dörrar bort. För första gången blir jag kontaktad på fönsterkarmen. En konversation på fyra ord: "Är det skönt?" "Ja!"

Skuggorna börjar bli långa och luften kall. Dags att lämna fönstret, för benen fryser lite smått. Jag började väl känna efter hur det kändes när jag fick en fråga om det. Jag tror jag borde ta musikpaus nu och låta öronen ta in något annat.

Ja, två timmars tankar? Kanske inte alla, men fingrarna är inte lika snabba som huvudet.

Slut! (Jag kom inte på något annat.)

Förberedande av frustration

Idag bygger jag för några minuter upp en rutin (minuterna innan jag började skriva här) som lyder såhär: vik ett klädesplagg (jag knäpper alla knappr på skjortorna, vilket senare kommer leda till djup frustration när jag stressat hittar den skjorta jag letar efter och märker att det kommer ta en minut extra att ta på mig den). Gå sedan till datorn och se efter om något har hänt. Om något har hänt (om någon har skickat ett meddelande) se till att något händer någon annans dator. Sedan upprepas det hela igen.

Men jag hade ju slutat med det nu, sade jag, vilket mycket väl stämmer. Problemet var att jag då slutade helt med städningen. Jag får låta bli att skriva här och återgå till rutinen. Kanske blir det mer skrivande snart!


You've got to try...

Så det blev plötsligt lokal musik. Kanske för att påpeka att det är jag som krånglar till saker. Men problem är väl bara dolda lösningar? Låt oss gå för det. Nu var det sömn som skulle införskaffas, även om den kommer vara svår att hitta. Ungefär som en sommarjakt på svamp i skogen under (skydd av?) nattens mörker (metaforen kan vara svårtolkad).

Men jag skulle försöka! God natt!


(Nu har jag förbrukat denna rubrik och kommer inte kunna använda den igen på ett tag)

Nu är jag snart färdig. Det känns lite dumt att det nästan tog två veckor att välja ut ett gäng låtar och lägga dem på två skivor, men jag kan inte säga att jag har försökt så intensivt förrän nu. Nu är de i alla fall klara. Imorgon har jag två uppgifter. Jag ska försöka städa detta gemak (jag var tvungen! Gemak är dock lite av en överdrift) och så ska jag skriva ner vilka låtar som är med på skivorna.

Jag har inte så mycket att säga inatt. Kanske borde jag försöka sova. Hämta kraft, städa, skriva skivgrejs (suffixet grejs är väldigt användbart när man inte hittar andra ord). Det låter nästan vettigt. Vettigare än så blir jag nog inte inatt.

Detta inlägg avslutas med påpekandet att det tycks mig (återigen mitt eget märkliga språkbruk) lite ovant att ha fått åtta kommentarer mellan det här inlägget och det förra, men det är ju mestadels för att de användes som ersättare för en saknad gästbok.

En finfin natt önskas alla, oavsett om ni sover eller inte!

Negativ musik, Converse och ännu en dag av tankekaos.

Det är kanske inte så bra att ha Creep som enda låt i spellistan, med tanke på låtens dystra tema. Jag byter lista, men temat blir inte mycket bättre för det. Visst finns det positiva låtar, men majoriteten är nog fortfarande deprimerande, arga eller på något annat sätt negativa. Måste jag säga det här igen? Ja, för annars kommer jag inte komma igång med skrivandet. Jag vill skriva, så jag tar den här lilla upprepningen som uppvärmning inför det fortsatta skrivandet.

Så dagen är än en gång bara konstig och oförståelig. På många sätt inte alls annorlunda, men så känslomässigt kaotisk, minus kaoset. Jag vet att det här bara säger emot sig självt, men hur ska jag förklara? Kanske ska jag dela upp allt igen. Det var så att jag kände många olika saker om det faktum att det jag tyckte att jag borde ha känt idag av någon anledning inte kändes. Det kändes fel att roa sig när jag hade förstört någons helg, men mest var jag förvirrad över att jag inte kände att jag hade svikit honom.

Nu sitter jag här och tycker att jag borde känna mig skyldig till att ha haft skoj idag, vilket jag naturligtvis inte gör, eftersom det låter så sjukt när jag skriver det så här. Men jag tycker det borde kännas fel att jag har skoj, när jag vet att jag har svikit någon, gjort honom förbannad och besviken och till råga på allt förstört hans helg. Allt för att jag fick ordet "tönt" skickat till mig i ett sms. Det borde inte kännas såhär lite, tycker jag. Kanske är det för att jag för en gångs skull agerade efter vad jag tyckte var rätt? Jag har ingen aning, men jag får mig själv att må dåligt för att jag inte tycker att jag mår tillräckligt dåligt.

All kommunikation verkar gå dåligt idag, eller så är det bara Internet som visar sin dåliga sida. Det funkar, men långsamt går det. Kanske är det jag som behandlar min dator illa. Det är nog inte meningen att den ska ligga i knät, med ett täcke som täcker för utblåset för kylningen. Fönstret åker upp en stund och tio minuter senare drar jag ner en kallt dator i knät och fortsätter skriva. Jag gjorde egentligen inget avbrott, men datorns placering på fönsterblecket gjorde att skrivhastigheten sjönk märkvärt.

Orden försvinner från mig igen. Eller så har jag glömt bort hur jag ska använda dem, om det inte är så att jag helt enkelt inte har en aning om vad jag försöker säga. Huvudet är tomt och jag börjar bli trött. Kommer den här dagen spela någon roll imorgon? Ja, det kommer den göra, för det händer saker i mitt liv nu. Tomheten fylls med små, men ändå viktiga saker, samtidigt som de stora förändringarna knappt märks. Det var mitt försök till en sammanfattning. Sist av allt vill jag bara be om ursäkt i förväg om jag somnar utan att först meddela det.

Sov gott, om ni nu vill sova.

I'm a creep?

(Det här inlägget skrev i morse, men jag lade inte ut det då, för jag trodde att jag hade mer att säga)
En dag av svek på dubbla plan. Jag sviker min vän och blir sviken av teknologin. Är det ett sammanträffande? Jag vet inte, men på något vis känns det som om det blev straffet för vad jag gjorde. Straffet för att jag nu vågar vara mig själv och visa vad jag tycker? Jag bara svamlar. "Sidan kan inte visas".

Men det var väl inte meningen att allt skulle lösa sig. Sms skickas i flera riktningar och plötsligt visar alla hur de känner. Allt känns orealistiskt, eftersom det inte tillhör vanligheterna i mitt liv. Men det är väl dags att vänja sig vid förändringen. Jag är bara rädd för att bli av med alla dessa vänner. Kanske hade det varit bättre att lösa allting direkt, men jag är ingen direkt människa, för det tar tid innan jag ordentligt förstår vad som har hänt och vad det innebär.

Nu sitter vi istället åtskilda och är besvikna allihop. Det kommer fram att jag inte alls är trevlig mot alla. Jag behandlade honom dåligt för att han gjorde det mot mig och då gick det ut över andra. Jag visste det, men jag visste att jag inte skulle orka ändå. För lång resa till för många problem som borde lösas. Jag hade bara gett upp halvvägs och så skulle inget bli löst ändå. Jag är för trött.

Jag vet inte vad jag ska ha för rubrik på ett såhär märkligt inlägg

På något vis kan jag inte tänka mig att han ber om ursäkt. Det känns inte som något han skulle göra, men jag ska inte låta min bedömning gå som sanning här. Kanske är han ledsen för det han sade. Kanske vill han bara inte ha en massa tjafs i gruppen. Jag kommer inte riktigt kunne lita på honom förrän jag ser honom. Det är lätt att ljuga i text.

Tyvärr. Kanske hade det blivit roligt. Det hade garanterat funnits skratt att hämta där, men jag behöver vila från allt hånande och nedlåtande tal. Jag sätter mig här med mössan och förbereder mig på en obestämd morgondag. Det enda som känns fel med det här är att svika den onde ängeln. Av någon anledning är jag fortfarande likgiltig till den tredje. Kanske för att jag knappt känner honom. Det kanske kommer sen. Just nu handlar det bara om att misstaget måste få tydliga konsekvenser. Jag vet inte om han fungerar så, men jag skulle inte klara av att ta in det om det inte påverkade det planerade händelseförloppet. Jag är oförmögen att ta in något på ett känslomässigt stadium, om jag inte får tid att reflektera över det.

Jag är bara trött på all trångsynthet och brist på respekt. Plötsligt känns allt så ytligt och oäkta igen. Jag undrar återigen om de människorna har någon sorts djup inom sig. Jag känner mig bara helt rubbad just nu och jag vet inte riktigt varför. Tvivlet tar chansen att ställa sig i vägen igen. Eller är det bara jag som försöker illustrera något jag inte själv förstår? Som sagt, tvivel.

Det är väl sånt här jag förväntas stå ut med, i en värld där det här är vardagsmat för de flesta. Jag har varit med om så mycket värre saker än det här, men ändå kändes det där ordet mer än allt jag fick höra under högstadievardagen.

Jag skulle sova, sade han. Jag vet att jag borde ha lyssnat på honom, men han tappade mig när den där lilla glada minen dök upp på skärmen. Visst menade han väl, men det kändes som om han hoppades att jag skulle ge honom en tillbaka. Jag ville inte ljuga så jag lät bli. Varför ska jag skicka en sådan när jag egentligen gråter? Det fanns inget skäl, så jag lät bli. Bara för att säga det tre gånger säger jag att jag lät bli. Kanske behöver jag upprepa saker för mig själv för att förstå dem till fullo. Jag märker att jag byter ämne snabbt, men på något vis ändå berättar på ett vettigt vis. Kanske är det för att jag skriver i den bana mina tankar följer. Ibland undrar jag nästan om jag lyckas forma tankebanan själv när jag skriver här, för det blir på något vis mycket mer lättförståeligt.

Idag kom jag på mig själv med att tänka hur fel det skulle kännas att tala om min mor som "farmor", vilket fick mig att haja till, eftersom det innebar att mitt huvud just då hade ställt in sig på att jag skulle ha barn någon gång. Kanske var det ett försök till att se en framtid, samtidigt som jag satt bland en samling människor, alla grupperade i familjer.

Ett sms till, troligen det sista för i kväll, får mig att gråta igen. Den här gången är det bara för att jag får bevis på det jag så länge trott var på väg att hända. Allt som jag tvivlat på, för att det legat dolt, visas plötsligt och visar sig vara som jag hoppades. Jag tvivlar återigen på min egen bedömning av människorna omkring mig och bestämmer mig sedan för att jag inte behöver välja sida. Jag tvingar mig själv att låta bli att favorisera, för jag vet att jag annars bara kommer byta fram och tillbaka och sedan hata mig själv för att jag inte kan bestämma mig.

Det känns som att allt plötsligt blir bättre och det blir bara för mycket. Alla gånger jag bara har hållt med, låtit bli att säga emot och sen blivit arg för att jag inte visade vad jag egentligen tyckte. Ibland till och med låtsats tycka likadant. Jag gjorde det så många gånger att jag till slut glömde bort vad jag egentligen tyckte om saker. Jag ljög för den enda riktiga vännen jag hade, ett oändligt antal gånger. Det känns bara så fel. Det känns som om jag aldrig har varit riktigt ärlig mot någon. Samtidigt vet jag att det delvis handlade om rädsla och att jag själv inte var säker på vad som var sant. Nu känns det inte som att jag är värd det som händer och jag blir på mig själv för att jag har den uppfattningen. Jag har väl försändrats sen dess? Jag kommer aldrig kunna bli sån igen, för allting känns nu, till skillnad från när jag till slut gav upp och lät mig domna bort, för att det var för hemskt i vardagen.

Är det meningen att allt ska kännas såhär fel när det blir mer rätt? Kanske är det det det ska (jag hade bara lust) göra. Det är åtminstone det det gör. Men det kanske är så. Han var klok nog att sätta ett "nog" där. För man vet aldrig vad som kan hända. Kanske visar det sig att det där var ett befogat "nog" någon gång, men jag hoppas att det aldrig blir så.

Ett negativt inlägg om både positiva och negativa saker. Så deprimerande av mig. Nu måste jag faktiskt försöka sova. Dessutom har jag ett sms att svara på.

Sov gott allihopa!

No more holding it in...

Jag vet redan att jag är en tönt. Det är bara onödigt att påpeka självklarheter. Speciellt den här gången, för de fyra första orden i det sms:et var precis vad som behövdes för att jag inte skulle komma imorgon. Jag låg redan på tvivelgränsen och använde mycket av tvångskänslorna för att känna att jag skulle göra det. Men varför ska jag göra det, om jag ändå inte uppskattas? Jag struntar i hur mycket jag överreagerar. Jag är trött på det. Jag kan inte sluta undra över hur han tänkte. Eller var han bara sådär allmänt idiotisk som man är ibland? Jag kan förstå det när man sitter och pratar, men det finns för lång tid att tänka efter på när man skriver sms.

Det blir ett inlägg av besvikelse och upprördhet. Jag visste visserligen att det skulle kunna hända. Jag är inte förvånad, bara besviken. Det finns ingen mening med att göra så. Var det skoj? Kände du dig överlägsen eller cool när du påstod att jag var en tönt? Eller var du bara allmänt taskig? Varför kom det just nu? Hittade du den här? Visade någon den? Det spelar ingen roll. Om det var för att du läste lite här och insåg att jag var lite mer än vad jag vanligen visar, är du bara trångsynt. Om det var för att det var roligt, är du bara idiotisk. Jag tänker vara besvärlig och låta bli att agera mental slagpåse den här gången. Varför ska jag behöva ta det här som ingenting, när det gör mer skada än någonsin tidigare?

Grattis, du har gjort dig förtjänt av två stycken i min blogg - det mesta jag har skrivit om någon hittils. Är du nöjd? Jag vet inte om du tänker läsa det här. Jag vet inte ens om du vet om att min blogg finns, men det står här ändå. Jag tänker inte finna mig i det här. Det har aldrig varit kul och det värsta är att det smittar. Jag hatar att jag kommer på mig själv med att göra det, när jag inte tänker mig för. Du fick just ett stycke till, pucko.


Verklighetsflykt?

Går tiden verkligen så fort? Den skrämmer mig. Jag bytte ut musiken. Kanske kände jag mig instängd i den där listan. De där låtarna som någon gång ska brännas ut på skivor, om jag bara lyckas klura ut vilka av dem. Jag stänger fönstret med den där sidan, för jag har gett upp. Inget mer kommer hända där. Det känns bara så tomt. Jag sitter här i mörkret och vill bara ha någon att prata med. Jag tror inte det spelar någon roll vad samtalsämnet är, bara jag slipper känna den här tomheten.

Jag vet verkligen inte vad det är som är fel. Jag har ingen aning om vad som saknas. Mitt huvud kommer med nya tankar gång på gång, men jag har förnuftet här och det överbevisar alla mina hypoteser. Förvirringen ligger kvar här som en skugga, gömd i mörkret. Jag vet att den finns där, jag vet bara inte hur jag vet.

Men till slut vänder jag ändå tillbaka, går in på sidan igen och finner till min förvåning att jag blivit kontaktad. Mitt försök till informationsspridning har uppmärksammats och rättvisekämparna visar sin tacksamhet för att jag gjort en insats, oavsett hur liten. För en kort stund känns det som att den sidan är en plats där det inte spelar någon roll att jag är så ung. Jag kan göra något. Jag är värd något mer än det inget jag en gång blev tillsagd att jag var, som fortfarande tar upp en stor del i hur jag ser på mig själv - tyvärr är det så.


Igenkänning

Jag känner igen mig ganska bra när jag sitter här. Jag bestämmer mig för att göra en massa saker, men ändå sitter jag här i min säng och skriver. Det är en del av mig. Min brist på beslutsamhet breder ut sig igen och jag sitter och funderar över varför det blev så istället. Var det för att det var det som var enklast? Om jag lät bli allt, struntade i att välja sida och lät allt passera, blev det så mycket enklare. Om jag inte gav någon någonting värt att håna mig för, kanske jag slapp bli hånad. Om jag lät bli att ha en åsikt, kunde ingen bli arg för att jag tyckte "fel". Nu får jag leva med att inte veta vad jag vill och vad jag tycker. Mitt straff för att jag inte försökte, kanske?

Men det är en del av mig. Att alltid tycka att jag borde gör det och det och det där också, men ändå inte få det gjort. Någonstans på vägen tar det bara stopp. Jag försöker driva mig själv genom att tala om vad jag ska göra, skapa dolda löften inför någon annan och sedan känna mig tvungen att uppfylla dem. Nackdelen är väl att det aldrig känns som om jag gör något för att jag vill, utan för att jag inte vill svika, trots att jag egentligen inte sviker någon annan än mig själv, när jag inte gör det jag ville göra. Är det det här jag kallar mitt förnuft - det som hittar allt jag gör fel, utan att ha ett svar på hur jag ska lösa det?

Än en gång har jag hamnat i en situation där jag så gärna skulle vilja visa mitt stöd, men aldrig når ut ändå. Varje ord analyseras sönder i rädsla för att göra allt värre och det slutar med att jag ger upp och än en gång står tyst och ser på. Jag vill ofta hjälpa, men jag vet inte om jag är så bra på det.


Samtidigt har jag återigen börjat fundera på hur hemsk jag kan vara när jag inte tänker mig för. När jag stänger av huvudet, eller låter det arbeta någon annan stans (återigen stavningstvivel. Skrivs det ihop? Rätta mig gärna, då enda sättet att lära sig stava är att få veta den korrekta stavningen) finns ofta risken att jag säger något högst otrevligt eller taskigt, utan att egentligen mena det. Det är farligt att tänka för mycket. Jag tänkte bara be om ursäkt för alla gånger jag varit dum, utan att inse det själv.

Eftersom jag inte längre orkar hålla inne vissa tankar, säger jag nu att det troligen är omöjligt att säga att det inte finns något man inte ångrar. Hur ska en ursäkt någonsin kunna tas på allvar om personen som kommer med den också säger sig inte ångra någonting? Om man inte ångrar det man gjort, är man då värd att förlåtas för det? Inte för att jag har något ont att säga mot någon. Jag var bara tvungen att inse det själv, för att inte må dåligt över mig själv. Nu känner jag att jag vill dela med mig av min insikt. Jag försöker bara vara ärlig mot mig själv. Alldeles för många gånger har jag ljugit för mig själv, eller tagit någon annans ord för sanningen. Jag måste försöka förstå själv.

Jag undrar för ett ögonblick om datorn vill att jag ska deppa, då den verkar välja depplåt efter depplåt. Jag inser ganska snabbt att musiken i min dator till större delen består av depplåtar, eller åtminstone låtar som saknar positivitet. Jag sätter mig på fönsterkarmen igen och tittar på körsbärsträdet. Vill pappa verkligen hugga ner det? (Börjar jag bli talspråklig i min skrift. Jag kan inte komma ihåg att jag har skrivit "ned" på evigheter)

Någon flyger drake på fotbollsplanen och jag inser att jag fortfarande inte har börjat läsa den boken. Jag läser knappt alls nuförtiden. Någonstans tog skrivandet över. Men det känns bra. Jag kan skriva nu, till skillnad från då. Jag kan skriva utan att ha något tvång på mig. Visst saknar jag att kunna skriva fiktion, men för närvarande är jag nöjd med att sitta här men tankeskriften flödande fram.

Många nya tankar och lite extra förvirring var eftersmaken på detta samtal, som jag inte tror har slutat än. Jag kanske är lite kryptisk och mystifierar mer än jag egentligen försöker göra (det måste vara jobbigt för er läsare (jag vet inte hur många ni är, men jag vet att jag kan använda pluralformen utan att ljuga för mig själv åtminstone) när jag skriver "nu", eftersom jag skriver lite till och från i flera timmar, vilket gör att klockslagen som visar när inlägget läggs upp inte alls stämmer överens med när jag skrev det).

Dubbla samtal med en person kan tyckas onödigt, men det känns ibland konstigt att flytta över information från en kommunikationsnät till ett annat. Just idag gjorde det det (det ser alltid så dumt ut när man skriver så, dessutom blev det nu tre "det" i rad). Kanske var det lite direktkontaktsskräck jag kände. På något vis känns det mer direkt att tala på det ena viset. Sen kan man ju fråga sig hur barnsligt det egentligen är att hålla fyrvägskommunikation, oavsett om det handlar om att skicka sms till någon som sitter i samma rum, eller att använda två olika internetbaserade samtalsvägar för att föra konversation.

Det är bra att människor sträcker sig ut för att nå mig, för jag vet inte om jag vågar längre. Av någon anledning känns det bättre att någon annan kontaktar mig och visar att personen ifråga faktiskt vill mig något. Jag är inte bra på sånt. Om ni är beredda att ge mig en chans, så tänker jag inte ignorera det. Men jag kan inte leva upp till den gyllene regeln. Jag klarar inte av det.

Det hänger en lapp på frysen nere i köket. Den lappen har stor betydelse för mig. Kanske lite för stor betydelse. Det känns som att det är den papperslappen som bestämmer mitt livsöde. Egentligen vet jag att det är min föräldrar som gör det. Dessutom handlar det inte om hela mitt liv, utan tre år.  Men de åren är så avgörande och det känns verkligen som att det är sista chansen för mig, eftersom jag vet att jag saknar drivkraften som behövs för att se till att göra saker jag vill göra. Det var det jag började skriva om.

Ibland gör det mig så orolig. Jag undrar över hur jag kommer agera sen, när det inte finns någonting att hålla fast i. När jag måste agera efter mig själv, för att alla går sin egen väg, vad gör jag då? Vad i helvete gör jag då? Jag ser fortfarande ingen framtid för mig och känns så hemskt. Det känns som om jag inte kommer klara av livet. Det känns helt omöjligt för mig och jag kan inte förklara varför. Men kanske löser det sig. Det mesta gör ju faktiskt det.

En först bortglömd, men nu ignorerad födelsedag var det också, men det känns någonstans som en tyst överenskommelse, eftersom allt redan är bortblåst. För vem är jag nu? Jag är någon helt annan. Jag är den jag alltid kommer vara. Den trögflytande, som långsamt förändras, precis som många andra. Jag är också någon som påverkas väldigt mycket av andra. Kanske lite för mycket. Jag kan inte be om ursäkt för något jag inte ångrar, för då är ursäkten inte äkta. Jag kan inte ångra något jag trodde var rätt. Men jag ångrar fortfarande mycket.

Jag önskar att jag hade känt några som hade reagerat, som hade gjort en insats. Någon som jag visste skulle engagera sig och hjälpa till. För jag klarar inte av det. Tyvärr. Jag känner mig som en sådan svikare. Om jag hade vetat om någon som skulle engagera sig i det hela, skulle jag slänga mig på personen och försöka övertala denna människa att stödja honom. Men nu gör jag inte det. Och jag kan inte vara tydlig när jag skriver här. Om någon vill ge sitt stöd, lämna en kommentar, så ska jag förklara nogrannare och berätta hur detta stöd bäst ges.

Återigen sitter jag här, i något jag nu väljer att kalla en skugga. Alla de människor jag talar med har vänt sig bort. De har annat att göra. Jag förbannar varje klick i högtalarna, eftersom uppdateringen bara visar att ingenting har hänt. Samtidigt vill jag inte lämna sidan. Jag vill fortfarande tala med någon, helst hela natten. Jag sitter och hoppas på sånt som ändå inte kommer inträffa och blir arg på mig själv för att jag alltid tänker så positivt, trots att möjligheten att det blir som jag vill är minimal.

Jag tyckte om samtalet som pågick hela natten i förrgår. Eller... Inte hela natten, utan tills min far tvingade mig i säng. Det var precis vad som behövdes. Det var jättebra och just nu har jag lust att göra så igen. Ett nytt klick. Inget har hänt. Varför inte? Bara en vag aning och sedan en insikt. Kanske väntar någon på att jag ska bli klar här.


Nytt kaos, ingen nattmössa

En dag av planerande, utförande av många gånger uppskjutna sysslor och lite skojsigheter. Nu är det dags att sova, vilket redan skulle ha påbörjats, om jag hade varit trött. Nu sitter jag istället och skriver detta, samtidigt som jag funderar över vad jag behöver packa till imorgon. Det känns lite onödigt eftersom jag ändå inte kommer packa förrän efter min lilla sovstund. Då kommer jag troligen ha glömt bort det igen. Jag har inget att göra, helt enkelt, så jag skriver och tänker. Kanske har jag inget att göra alldeles för ofta, men jag är nöjd med hur jag har det nu. Det finns mycket att klaga på, men det gör det alltid, om man bara letar tillräckligt mycket.

En undran om märkliga sammanträffanden dyker upp i mitt huvud. Var det bara ett sammanträffande? Man vet aldrig när det är någon annan inblandad. Däremot började jag tänka på de många andra sammanträffanden som slutade ske för kanske en vecka sedan och då kanske hade kunnat skymtas i en vecka eller två. Hur jag många gånger såg något formas på ett speciellt vis. Ibland undrar jag bara om det kunde betyda något, eller om jag bara såg det, för att jag kände att det var något jag saknade. Men jag är alldeles för mycket av en tvivlare, för att någonsin kunna komma fram till något där.

Nu tar inlägget slut, då jag inser att jag borde försöka sova, om jag ska orka spela rollspel imorgon.


Varning! Halt tankegolv!

Så den här kvällen är lite annorlunda jämfört med de tidigare denna vecka, men jag käner igen tankegången. Det handlar framför allt om att jag inte vet vad jag vill ha. Jag bakar en kaka, äter massor av den och häller i mig saft i massor, för att inse att det jag egentligen ville ha var lite vatten.

Kommentar nummer två hittades! (jag tänker inte räkna de två jag fick innan jag hade börjat skriva bloggen, för de kändes inte äkta, utan togs bort så fort jag förstod hur det kunde göras) Jag öppnar omedelbart fönstret och låter pennan skrapa mot metallen, för att skriva ner orden. Innan jag stänger märker jag att min syster en gång uttryckt en förälskelse där, och sedan kladdat över det hela, när hon insåg att han inte var så underbar. Det är inte meningen att allt ska förevigas.

Mina ögon nådde ännu en lista med kryss för sådant som stämmer överens med personen som haft ork och tid att kopiera samlingen tecken, ta bort kryssen och mer eller mindre sanningsenligt (man kan aldrig riktigt veta) satt sina egna kryss, då jag planlöst klickade omkring och tittade på människors presentationer av sig själva. Kryssen fick mig att inse hur hemsk jag har varit (jag hoppas innerligt att jag har förändrats) tidigare i mitt liv. Men det är väl så det blir. Man lär sig av andra och när det är ont om trevliga människor i omgivningen, har det en negativ effekt på alla där, så även på mig. Nu säger jag inte att alla människor var hemska, för då skulle jag ljuga värre än jag gjorde då, men det var så det kändes.

I slutändan är det ändå mitt fel att jag inte bytte skola. Jag är alldeles för handfallen och oföretagsam (det må vara onödigt att skriva båda orden, då de är synonymer, men det kändes bra att utföra den handlingen, när jag ändå klagar i onödan) för att bete mig på det viset. Kanske var det också något jag snappade upp när min mor sade emot mig varje gång jag försökte få något som jag ville ha det, med argumentet att jag inte hade visat något intresse. Jag förstod inte riktigt det. Visar man inte intresse om man säger att man vill? Samtidigt förstod hon inte mig, men det var helt och hållet mitt fel. Till slut gav jag upp, för min viljestyrka fick aldrig växa till sig. Visst fick jag känslan av att det inte gick att prata med henne om vad som egentligen hände, men det var den känsla som fanns för alla de människor jag kände, vilka jag kunde kalla mina vänner. Kanske för att den ena hade slagit mig i ansiktet och sagt att det bara var de han verkligen hatade som han slog så hårt, medan jag aldrig hade talat med den andre om något sådant.

Alltså, jag kan inte tala med mamma om något viktigt, eftersom hon alltid lyckas vinkla om och förenkla, så att hon missar hela problemet. Missförstånden där är för stora. Samtidigt hade jag ingen att tala med när det var som värst. Det var troligen därför det var den hemskaste tiden. Ibland känns det verkligen som att jag överdriver, för det var ju bara en vecka det verkligen kändes som att alla ville mig illa, men innan dess var det ju allt annat. Det var inte många slag, men alla kom vid de tillfällen då de gjorde som mest skada. Sen var det den strida ström ord som cirklade runt mig. Inte många nådde mina öron, men de var fullt tillräckliga för att få mig att bli den de tyckte att jag var.

Det var inte förrän jag gav upp, som allt började lösa sig. Det kändes så bra att klart och tydligt säga ja när den där frågan kom. Alla visste ju om det. Det fanns bildbevis, så varför neka? Det kändes rätt att lägga kniven i handen på henne och säga: "hugg mig om du vill". Då handlade det plötsligt inte längre om att ha skoj åt när jag skämdes eller skratta åt mitt nederlag, utan om att lyda min befallning. Att det var så lätt att få slut på det, hade jag aldrig trott. Synd bara att tillfället inte visade sig tidigare (för dekryptering kan man ju lära känna mig, så kanske man får en utförligare beskrivning av händelseförloppet). Men jag kommer aldrig riktigt kunna trivas mellan de där orangebruna väggarna, trots att jag periodvis hade det riktigt skoj där. Inte alltid bra, men skoj (det här blev ganska negativt, men det är en tillbakablick på en tid där jag inte hade några riktiga vänner i skolan (undantagen finns, men de visade sig alldeles för sent, skadan var redan skedd) och inte kunde tala med någon annan om att jag var mobbad (kanske för att det var en "lätt" form av mental och till väldigt liten del också fysik misshandel) - är det så konstigt att jag skriver om det med brist på positivitet?).

Samtidigt skulle jag kunna skriva lika mycket om hur mycket skoj jag hade där, men det skulle också spegla hur tom jag kände mig då. Jag kände mig avdomnad, som om inget riktigt nådde mig. En känslolös, tom, men kreativ, rolig (enligt dagisvännen, här mer känd som tvillingen) och på ett ologiskt sätt även ologisk - med tanke på hur mycket logik folk verkar tycka att jag uttrycker nuförtiden - människa, som gav upp tänkandet, eftersom det bara fick mig att må dåligt. Jag fortsatte med mitt inövade beteende och var då någon annan än mig själv, utan att någonsin vara någon annan (jag vet inte om jag förstår mig själv just nu). Men det var ju skoj, så jag ska väl egentligen inte klaga på det (jag vet inte ens om jag klagar, eller om det bara känns som att jag gör det).

Det behövdes något riktigt nytt för att få mig att förstå. Det bästa, som till slut blev det värsta; självförnekelse i jakten på mig själv; Min vilja att anpassa mig, bli rätt, som till slut ledde till att allt blev helt fel. Allt kretsade runt en person, vilket kanske just var felet med alltihop. Jag borde fortsätta vara okoncentrerad och göra flera saker samtidigt även i sådana situationer, så jag låter bli att glömma bort mig själv. Det var väl det som hände? Jag vet inte. Sist gång kom jag fram till att jag inte ska försöka förklara, förenkla eller sammanfatta. Jag låter mig lyssna på mig själv och släpper det hela. Det var i alla fall den händelsen som släppte mig fri från min egen trångsynthet och känslokyla.

Och nu gör jag precis det jag inte skulle göra, men jag tänker inte lyssna på det längre, för jag är jag och inte henne (klaga gärna, men jag tror grammatiken stämmer här). Jag förnekade alldeles för mycket av mig själv, gömde det och försökte bli av med det. Jag tänker inte skylla ifrån mig, det var mitt val. Det är jag som är bra på att lyssna utan att tänka själv i tron att jag ändå har fel, om jag har något att säga om det. Har jag inte insett att jag måste förstå mig själv? Ingen annan kommer någonsin kunna göra det bättre än mig.

Jag bara skriver och skriver och undrar lite smått om det jag skriver egentligen betyder något för alla (fanns inget bättre ord, men det känns som att jag överdriver antalet läsare genom att trycka ner tangenterna så att den kombinationen tecken ur det latinska alfabetet (osäker på om det verkligen kallas latinska - rätta mig gärna) syns på skärmen) som sedan kommer läsa detta, eller om det endast kommer förvirra läsarna, då jag - i min vanliga otydlighet - skriver i gåtor, utan att riktigt veta om det är för att jag vill dölja något, eller för att jag aldrig tycker att de tydliga beskrivningarna gör händelsen rättvisa.

Det är just här jag vill skriva ner en jättelång mening, men  - i brist på inspiration, då jag har suttit på mitt rum i stort sett hela dagen och gjort ungefär lika lite som luften syns - skriver jag endast en mening som möjligen skulle kunna kallas lång, men vars längd tydligt bleknar jämför med mitt praktexempel på över 220 ord, som står att läsa i ett skrivblock beläget på mitt skrivbord, vilket också befinner sig under mina nycklar; diverse böcker och papper; kläder jag inte ännu räknat som tvätt, eftersom de inte ens använts en hel dag och som dessutom inte varit i kontakt med min kropp under den tiden; samt den spelgeln jag tvingades ta ner och byta ut, då ena hörnet lossnade, samtidigt som jag slänger en blick på min gitarr och önskar att den var stämd så att jag - eftersom jag inte ens har haft den i en vecka och tidigare endast spelat under musiklektionerna i skolan - skulle kunna lära mig spela lite bättre än uselt, istället för att sitta och skriva en enorm mening om att jag inte har något att göra, trots att jag gör något och skulle kunna göra mycket annat också, om jag bara hade bestämt mig för att göra dem och inte varit så lat att jag valde att slänga mig på sängen och sysselsätta mig med en skärm, ett tangentbord, en styrplatta som irriterar alla som är vana vid en normal datormus och två högtalare, vilka jag tvingar ut toner ur under större delen av dagen, eftersom jag gillar att lyssna och ganska ofta även sjunga lite, med hoppet inställt på att det mina lungor, stämband, tunga och läppar åstadkommer tillsammans faktiskt låter bra.

Nu kan jag känna mig glad över att det jag skrev i förra meningen inte stämmer. Nytt rekord: 287 ord. Frågan är bara hur många som kommer förstå det jag skrev där. Enligt mig borde det inte vara något problem, om man bara bestämmer sig för att klara av det och låter bli att försöka snabbläsa vad som har skrivits. Man kan också strunta i att läsa det, om man inte orkar.

Det här är kanske det längsta inlägget hittills. Förhoppningsvis var det intressant att läsa det, trots att det känns som att mycket av det jag skrev bara var svammel. Ibland behövs det lite nonsens i mitt liv. Jag halkade väldigt mycket med tankarna inatt, men det skadade ju inte någon och jag mår inte dåligt av det.

Lycka till med nästa göromål!

Stämma?

Ännu en blick bakåt. Det handlar inte om att glömma allt, utan att komma över det. Jag lever vidare och lyssnar på den musik jag vill höra utan att bry mig om vilka minnen som är kopplade till den. Det är ingen idé att hävda något och påstå att det var så det var, för det är för mycket. Man kan förenkla, men då måste man förbise vissa saker, dölja dem och ljuga om att de inte finns. Jag tänker inte ljuga för mig själv med flit.

"Det löser sig" läser jag från fönsterblecket och ser sedan ut över åkern och fotbollsplanen. Pappa pratade om att såga ner körsbärsträdet, så det inte blev så högt och så vi kunde få inte mer morgonljus. Men varför? Jag tycker inte om körsbär, men jag tycker itne om tanken på att såga ner trädet heller.

Det känns ganska tomt just nu, när jag hoppar runt och snokar i andras liv. Jag trodde att jag skulle deppa ihop idag, men det blev aldrig så. Det märkliga var att jag inte visste om jag ville deppa eller inte. Ibland kanske det är bra att gråta lite grann och må dåligt en stund, så att det verkligen känns bra när jag har kul och trevligt (fnissar åt mitt sätt att uttrycka mig på). Men det kanske inte måste göras så ofta.

Jag hade mer att skriva, men jag tog så mycket tid på mig (det har gått 7 timmar sedan jag började skriva det här) att jag nu glömt bort det hela. Jag gjorde för mycket annat under tiden. Jag hade kanske inte skrivit något alls (eller mycket mer) om gitarren inte hade varit ostämd. Det känns dumt att jag inte kan lösa det själv.

Det är väl torsdag idag?

Solen har gått upp och jag kan ärligt säga att jag inte är trött, trots att jag varit uppe hela natten. Jag vet inte om han sover eller inte, men jag försöker låta bli att störa. Det skulle kännas taskigt om jag inte lät honom sova. Han låg ju faktiskt och pratade med mig hela natten. Fem timmars prat senare har han ont i halsen och känner sig trött. Sov du, jag skriver lite så länge.

Det var precis lika roligt som vanligt att spela rollspel. Avbrotten var dock lite för många och lite för långa. Visst är det bra att vi kan skoja också, men det måste finnas någon gräns. Det bästa avbrottet var ändå när vi sprang ut på fotbollsplanen för att hälsa på igelkotten, som vi bestämde oss för att kalla Leif. 

Det känns fortfarande som en torsdag, eftersom jag ännu inte har besökt drömlandet, den traditionella platsen att passera mellan dagarna (skyll på mig om ni inte förstår mig). Nu känns det nästan bara dumt att gå och sova. Jag är inte trött och dagen börjar ändå så snart att jag inte skulle hinna sova ordentligt. Pappa är redan uppe, då han börjar jobba tidigt. Jag bara undrar hur länge jag kommer kunna vara uppe den här dagen, som tydligen är en fredag. Mitt huvud säger att det fortfarande är torsdag.

Nu känns det plötsligt som om jag kommer svimma av trötthet. Jag sover nog en stund och återkommer när huvudet visar vad det tänker.


Ny gitarr, ny nattmössa

Till slut var det dags att göra talet till verklighet. Det känns bra att jag faktiskt gjorde det den här gången. Alldeles för många gånger har jag sagt att något ska göras, utan att det någonsin hände. Visserligen fick jag lite påtryckning av tvillingen, den enda musikvännen som verkar stödja mitt beslut. Det kändes inte så bra att få frågan "varför då?" när jag talade om att jag tänkte köpa en gitarr. Men det handlar inte om vad de tycker. Den står där och väntar på att bli spelad.

Men jag hoppar över händelsen! Det var ju det viktigaste! Jag och Erik (Idag frågades det ännu en gång om vi var tvillingar (tvillingarna Erik och Erik, födda med en och en halv månads mellanrum?) och som vanligt blev svaret nej) satte oss på tandemcykeln och trampade bort till stan (jag hade bara lust att sätta en parentes i parentesen idag, då det faktiskt talats om det beteendet). Det tog tjugo minuter att tänka ut vad som skulle sägas till killen i äffären (biträde funkade bara inte, det passade inte in på First) och sedan samla mod till att säga det, men det gick ju bra, höll på att glömma kvittot bara.

Problemet var att få hem den där kartongen sen. Det var inte en gitarr med tillbehör än, utan bara en kartong. Mitt sinne kunde inte riktigt greppa att jag hade en egen gitarr så fort. Men kartongen var stor och otymplig, inget man sätter på pakethållaren eller lägger i cykelkorgen. Så i brist på andra transportmedel, bestämde vi att en av oss - med musikinstrumentet som följe - skulle ta bussen hem till mig, medan den andre fick se till att cykeln återvände till Hällby. Jag ställde upp på att cykla, eftersom jag ville undvika att utsättas för den bastuvärme som uppstår i bussarna under sommaren. Att jag tyckte att det var kul att cykla tandem ensam var ett annat skäl till varför det blev som det blev. Jag fick ta hand om hans cykel, han tog hem min gitarr. Vi delade lite tillit, som om det vore en självklarhet (konjunktiven är snart utdöda i svenska språket, men jag gör mitt bästa för att hålla dem kvar).


Sen blev det en hel dag utan tomma göromål eller tråkigheter. Efter mycket resande hit (radhuset jag för närvarande befinner mig i) och dit (villan tillhörande Eriks föräldrar), hamnade på Eriks tomt. Vi tröttnade ganska snart på att kladda på rollformulär. Erik sprang iväg. Jag låg kvar och lyssnade på Broder Daniel, som för att påminna mig själv om hur mycket av min musiksmak som fattas i min musiksamling, tills Erik började skjuta badmintonbollar på mig. Vi spelade ganska långe, men till slut gav vi upp.

Kanske håller allt på att lösa sig nu, lite i taget, medan det gamla fortsätter glida undan. Det har redan glidit undan och jag undrar om det försöker ta sig tillbaka genom att dra i tidslinjen. Nej, glöm det jag skrev här. Jag söker förståelse över varför händelser bär känslan av att tillhöra ett mer avlägset förflutet än de egentligen gör på väldigt märkliga ställen. Det här är alldeles för abstrakt för att kunna vara en vettig förklaring.

Det känns i alla fall mycket bättre nu. Jag kan sitta uppe hela natten i mörkret, utan att deppa. Det har nog lite att göra med att jag faktiskt har gjort något åt allt det jag tyckte var fel och som fick mig att känna mig evigt ensam och utlämnad. Den andra delen i det hela handlar nog bara om att inse att jag inte kan få allt precis som jag vill ha det. Jag stirrade mig blind på det som kändes dåligt och glömde bort allt som var bra. Jag väntade med att skriva ner det här, då jag inte visste om det skulle bli mer depp. Jag trivs här, men jag börjar bli trött. Det är nog dags att sova nu. Jag behåller nattmössan på. Den är grön inatt. Jag vet att jag är knasig, men det är ganska kul, så jag tänker inte sluta!


I nattmössan

Den här dagen kändes inte så speciell på något vis. Jag väcktes inte, men telefonen fick mig att resa mig ur sängen vid elva. Försäljaren trodde att jag var min pappa. Det känns fortfarande märkligt att det inte hörs att jag fortfarande inte har fyllt sjutton. Däremot var det bra att jag kunde låta bli att bli sur och klaga för att jag tvingades upp i onödan. Det var bara att sätta igång med dagen!

Så kommer jag hem från min tvilling (eller snarare han som jag befinner mig bredvid när frågan "är ni tvillingar?" ofta hörs), ser efter vad det är som står på spisen och går sedan och tar en banan istället. Bara att se på korven fick mig att känna konsistensen i munnen. Ljummet gummi med bröd? Nej tack! Tankarna flög tillbaka till dåliga skämt om vegetarianer och jag märkte att det kändes som om mötet ägde rum många dagar innan lördagen. Jag trodde att ovanliga händelser skulle agera milstolpar på den kronologiska vägen, som tydliggjorde hur lång tid som hade passerat. (Det börjar kännas som en dålig liknelse, men den får stå kvar ändå. Det var tankarna som skulle skrivas ner!)

Och sen hittade jag en förfrågan om ett utbyte av blandskivor. Varför inte, tänkte jag och nu sitter jag här och skriver om det. Samtidigt lyssnar jag på den spelningslista jag gjorde, fylld med musik som möjligtvis skulle kunna hamna på skivan (jag funderade på att använda "slutprodukten", men det kändes lite fånigt). Nu när jag kollade hur många låtar listan innehåller, insåg jag att jag har lite att göra. 197 låtar ska bli ungefär 20. Jag har sorterat bort massor, men ändå finns det alldeles för mycket kvar. Det får bli veckans stora projekt. Låtarna måste väljas med omsorg (det känns märkligt att använda det ordet igen, då det var mycket länge sedan sist). Det är mycket att tänka på. Jag vill visa min musiksmak, vilket i sig är väldigt svårt eftersom jag vet att det är stora hål i min egen musikskatt. Det tror jag däremot inte gör så mycket, för den musik som har betytt mycket är nog ändå den jag har. Samtidigt vill jag (här kan man lägga in ett "ju" om man vill) att musiken ska tyckas om i andra änden av snöret (jag har fastnat för märkliga metaforer och liknelser idag). Dessutom känns det som ett bra tillfälle att lyssna igenom det jag låtit ligga och bli dammigt i det elektroniska CD-stället (det är bäst att jag slutar påpeka liknelserna innan någon blir irriterad på parenteserna).

Jag känner också för att nämna det faktum att jag har mössa på mig. Det beror på att mina trevliga röda hörlurar har gått sönder. Jag blev då tvungen att ta ett par gamla, som skaver hemskt om de har direktkontakt med öronen. Mössan är alltså mer vaddering än köldskydd just nu.

Ännu en natt utan sömn. Jag vänder på dygnet och sitter här med skärmens sken som enda ljuspunkt. Kanske blir jag trött om en halvtimme, kanske är jag fortfarande uppe när pappa går upp och förbereder sig för att åka till jobbet. Det är ganska trevligt att sitta här. Väggen känns mjuk, eftersom mössan hamnar mellan den och huvudet. För ett ögonblick vill jag öppna fönstret och sätta mig på fönsterkarmen, med fötterna på taket. Det känns alltid så bra att sitta där. Eller sätter jag mig bara där när jag mår bra? Jag vet inte, men det har i alla fall känts bra varje gång jag suttit där (räddade jag just mig själv från en negativ tankegång?).

Det här var så bäst! Tack för frågan! Jag förstår inte att jag har valt bort all den här musiken, men det finns ju mycket som jag inte förstår. Det känns ändå bra att vara förvånad över något positivt.

Nu känns det inte som om jag har mer att skriva, fast jag vet att jag har oändligt mycket mer i huvudet. Det vill bara inte visa sig för mig. Jag kan inte beskriva det jag inte ser. Så, tills jag ser något nytt, hoppas jag att alla har det bra. Nu ska jag bara sitta och lyssna på musik tills jag känner mig trött.

Kram på allihop!


RSS 2.0