Almost...

Vad är det för mening med att radera telefonnummer från mobilen, om de stannar kvar i huvudet? Nummer till människor man trodde för mycket om. Telefonsamtal utan innehåll. Tystnad i huvudet. Tömd på tankar. (Tre meningar i rad som börjar med bokstaven t och endast innehåller tre ord.) Eller så var det långa resor för ingenting. Varje gång blev det tydligare att det inte var någon idé att försöka.

Den ena byttes ut mot den andra. Vintriga cykelturer och annat diskuterades under en fika med melerad tystnad (där hade det suttit en länk, om inte inlägget hade försvunnit av okänd anledning). Musik, skrivande och galenskap. Glädjevandringar i sommarnätter. Skrivande på den där bron, där jag såg kaos i ögon. Och nu kan någon annan låtsas vara gymnast. Jag tvivlade flera gånger. Det kändes ju inte alls lika tydligt som då, men jag trodde det berodde på att allt kändes så väldigt mycket då. Men det kanske inte var lika mycket. Kanske förnekade jag det, när jag sa de där orden. Det kommer man nog aldrig kunna veta.


The line is a dot to you!

En dag av slut. Människor flyttar och förstör fotbollsspel och för första gången ser jag någon aktivt ta steg bort. Livet verkar faktiskt röra sig vidare. Märkligt att det känns som att det inte har gjort det tidigare.

Soon, everyone will cut their chickens like this.

För man måste ju slösa sin tid på någonting.

And nothing's gonna break my heart

With a fistful of words, you'd think a few would be right.
Right?

Idag hoppar jag från trallvänlig pop med depptexter till reggae men fantastiskt uttal och sedan till det här. Kul!

Nej, det här blev ett väldigt märkligt inlägg. Men jaja. Det verkar ju gå bra ändå.

Dagens succé: Mistie finns på youtube. (Och det är sista delen på Silent stage som är bäst. Börjar ungefär vid 5:30.)

Eller, nja. Det är nog ingen succé, med tanke på att det höll på i tio och släppte åtminstone tre album.

Hej musikinlägg? Ganska tomt och spretigt isåfall.

I just know that life's not so bad

So I became lifeless, just like my telephone

Plötsliga dödsryck då och då, men den verkar inte direkt leva. Däremot vet jag att jag gör det, så varför inte försöka göra något med livet? Nästa månad kan jag ju återuppliva mobilen. Och tills dess har jag ju en hel del annat att göra.

you fall apart and it seems
I'll never know what it means

Nej, jag hittar bara ord utan betydelse. Och ibland är det här precis vad som behövs.

Wake up and waste a day

chase away
a day at a time

Jag skulle kunna påstå att jag är sjuk. Det är väl ingen lögn. För om man stannar hemma utan anledning, måste väl något vara fel? Om det plötsligt bara känns meningslöst att ta sig upp ur sängen, utan att veta varför, är man väl inte frisk? Om man inte ser någon mening i någonting, har väl något gått snett?

För jag har gått vilse igen. Jag vet inte varför längre. Kanske är det dags igen. Kanske är det något speciellt med slutet på februari. Kommer det en ny glädjestuds i mars, innan den stora vår/sommardeppresionen? Kommer det bli likadant igen?

Alldeles för många tankar. Korta texter och funderingar. Var det mig det syftades på? Vilsen bland andras ord, istället för mina egna. Och jag är fortfarande för långsam. Som att livet alltid verkar springa förbi mig. Jag försökte springa med det igår, men jag orkade inte hålla tempot, utan blev bara svimfärdig och illamående. Jag hinner inte med. Trots det extra året, hinner jag inte med.

Toner utan ord och tankar utan gränser. Det undras och förundras, medan livet fortsätter passera, på andra sidan fönstret. På andra sidan dörren. På andra sidan av min grå fyrhörning, varken rektangulär eller kvadratisk. Och jag förstår inte var motivationen som behövs för att ta del av det har tagit vägen. För jag vill ju.

I used to get caught up in everyday life
try to make it throught my day so I could sleep at night
try to figure out my way throught the maze of rights and wrongs
but like you used to say - nothing feels like it's really worth it


Och det skrämmer mig. Vad håller på att hända?


Here we are...

Som att första gången höra en låt och genast se var den hade platsat. Som att se det förflutna i något som bara hörs. Som att återuppleva något i minnen, men veta att det aldrig kunde bli som man mindes att man tänkte.

you taught my heart
a sense I never knew I had

Men det kanske är så när man lever enbart i sitt eget huvud. Man blir inte riktigt som man ska, hur nu det är. (Man kan ju fråga någon, om man hittar någon som var med och bestämde det?) Men det spelar kanske ingen roll.

Fortsätt äta. Det spelar ingen roll hur mycket du har ätit. Ta lite till. Du vill väl inte svälta ihjäl? Du vill väl inte tyna bort? Du vill väl inte försvinna? Siffrorna på vågen skrämmer dig. Det verkar alltid gå åt fel håll, oavsett hur mycket du får i dig. Dina föräldrar påminner dig om att du är onyttig, men du bryr dig bara om att talen på vågen sjunker mer och mer. För du är rädd för resultatet. Vad kommer att hända? Du vill inte veta. Du vill bara förhindra det. Och du tänker på dig själv i andra person. Vad är det med dig?

Hela lovet har passerat. I lördags var det tacksamhet som visades. Sedan dess har jag nog mest rört mig runt i världen, utan att riktigt påverka den på fysisk nivå. Det känns overkligt. För världen är mer än tankar. Om de är det enda som märks, blir jag förvirrad.


I won't hurt you anymore...

Jag gillar att man kan använda otydligheter för att visa vem man är. Hur något som en gång var, fortfarande kan användas för att förklara saker. Passerat som inte bara försvinner. Bevis på att det inte är lönt att försöka glömma något som hänt. Sådant som visar att man lärt sig något sedan sist, trots att det skrivs om misstagen. Vetskap om någon annans vetskap.

Och det känns som en evighet sedan. Men det har inte ens gått ett år. Fast i tiden, precis som vem som helst. Den kronologiska vägen tycks utsträckt och avstånden känns overkliga. Får mig att undra hur sanna dessa minnen är. Men spelar det någon roll?


A place for my head

Lite lugn. Något som känns ganska bra. Bättre än det andra som flugit fram under denna natt. Det enda som finns är skärmen och ljudet som kommer ut ur högtalarna. Lyssnar på musik om indiehjärtan, mord och känslor som inte känns. Minns vad som hände med mitt indiehjärta, och vad det hade för effekt på resten av mig. Tur att jag har så många fler musikhjärtan.

I'm trying not to be worthless

Ta det lugnt. Du gråter bara. Det är inte så hemskt egentligen. Inte om du jämför med hur hemskt det har varit. För du minns väl den där dagen förra vintern? När han ropade "hoppa" och du faktiskt tänkte för dig själv "varför inte?". Eller när du hade sönder din egen arm och visade skadorna för dina vänner, som ett rop på hjälp, ett försök att nå ut, men bara fick glåpord kastade på dig. Det är definitivt bättre än den där dagen när du skrämde katterna genom att springa fram och tillbaka och slå på saker, men framför allt dig själv, efter att du hade stått i badrummet med den där kniven mot din arm och hatat dig själv för att du inte ens klarade av att skära lite i den. När du trodde att det skulle kunna få dig att förstå saker bättre.

Du såg aldrig att det aldrig skulle kunna fungera? Eller vägrade du ge upp? Valde du envishet över vishet? Spelar det någon roll? Du kom ner för trappan och visste att du inte kunde ljuga för dig själv längre. Men du kunde inte bara klättra upp igen. Du blev uppdragen. Du trodde att saker var som det skulle, även om allt inte kändes lika mycket. För det kändes väl för mycket den gången? Du fattade aldrig att du blev lurad? Plötsligt var du bestulen. Och det var inte uppenbart?

Och sedan blev det samma misstag igen, men utan all onödig repetition. Bravo! Du verkar nästan ha lärt dig något. Om du kan hitta något sätt att kunna motivera dig själv till att leva ett liv som består av mer än att bara stirra på en skärm, kanske det här kan bli något, innan allt det här försvinner ner i jorden och fortsätter vara precis lika betydelselöst för universum som allt annat.

Trodde du verkligen att jag försökte trösta dig?

"Nej, men jag hoppades ändå på det."

A denial. A denial. A denial. A denial. A denial. A denial. A denial...

Ibland gömmer man saker från alla. Till och med från sig själv. Det brukar kallas förnekelse. Problemet med att göra så är att man ofta avslöjar sin egen lögn. Man kan se i sin spegelbild att man inte är så glad, trots alla dagens skratt. Men det kanske var värt ett försök, i alla fall.

Egentligen är det väl mitt fel att det är såhär? För det var ju jag som flydde. Som vanligt. Jag tömdes igen. Blev kall och ihålig. Som om allt bra försvann i stormen från rädslan. När jag blev paniskt rädd för att göra fel, förlorade jag förmågan att göra rätt. Och hur pratar man om något som är så komplicerat? Man kan aldrig berätta mer än en sida av historien. Detaljer lämnas ut, som får en att känna sig som en lögnare, på samma sätt som gårdagens sanningar.

Jag hade besök idag. Precis som det förra besöket, fick det mig att känna mig ännu mer ensam. Paradoxer i en verklighet bestående av stora mängder fiktion och abstrakta tankar. Där man önskar att man hade något vettigt att säga. Där allt man känner inte går att fästa på något egentligt problem. Vad gör man i den verkligheten? Försöker man hitta problemen? För det finns alltid sådana i ett liv. Som att man stänger in sig i sitt rum jämt, för att man inte mår bättre av att umgås med de andra människorna som bor i lägenheten. Bara för att ta ett exempel.

Och jag vet inte längre om jag är ledsen över allt det här, eller om jag mest är arg för att jag skrev ner det. Som att det var fel att försöka nå fram till någon. Men är det inte för att jag inte vågade nå fram till någon, som jag skrev det här istället? Eller fanns det ingen i närheten, när jag till slut kände mig redo att berätta något? Kommer någon någonsin veta svaret?

When you forget I'm here, I'm not

If I had it to give, I would give it away

Jag skulle kunna säga att det inte finns någon tid. Skulle kunna skylla på att jag inte har några pengar. Men de undanflykterna betyder ingenting. Det är väl det som är sanningen. Allting tar slut någon gång. Lycka är också bara en tillfällig känsla, precis som alla de andra. Snart kommer jag nog tappa bort dem allihop igen. Om jag inte redan har gjort det, förstås. Men det är väl inte mycket jag kan göra. Jag vet ju hur jag fungerar. När jag såg min chans, kände jag mig säker på att jag skulle ta den. När den kom, var jag inte ens där.

Under samma natthimmel gör vi helt olika saker. Solen belyser skillnaderna och min spegelbild visar allt som inte syns. Något som aldrig skulle fungera, fungerade inte heller. Och jag gick därifrån för längesedan. Som om jag inte alls brydde mig, gick jag därifrån. Spelar det någon roll? Försöken hade lett till samma sak. Vägen dit hade bara varit längre.

I can't pretend this time

Think before you make up your mind. You don't seem to realize...

Men nej, jag hade fel, gällande en sak. Oj, förlåt för dessa hemska anklagelser. Det här betyder kort sagt att jag fortfarande känner likadant, men står utan argument. Hej frustration. För nej, känslor och tolkningar är inte argument. Inte alls. Inte i min familj. Framför allt inte om man inte visar dem. Och det gör vi ju aldrig i den här familjen. Bara mamma. Undantaget som bekräftar regeln?

Och jag struntar i vad mamma säger, trots att det är bra och jag faktiskt vill göra det. Problemet är just det. Mamma försöker tvinga mig att göra det. Så jag låter bli. Det är en tyst protest, och mamma tror att jag helt enkelt inte bryr mig. Kanske dags att ta en smartare väg?


I hold my breath till my heart explodes

Det går sönder igen. Allt jag håller inne tar upp för stor plats.

Låt mig leva mitt liv och lära mig av mina egna misstag.

Det har nästans gått ett år igen. Någon som minns vad som hände?

Jag skrev ett brev under kvällen, packade ihop allt, pratade med min bror och fick stöd. Han är en mycket bra människa. Den morgonen bar jag runt på en stor väska hela skoldagen. Och sedan åkte jag till en tom bostad och gjorde mig hemmastadd. Kunna vila från problemen. Fly för en stund.

Vi pratade om vad jag hade skrivit i brevet. Hon fick mig att skämmas över att jag skrev det. Sedan kom vi överens om att vi båda skulle försöka mer. Vilket vi gjorde. Ett tag.

Men det var ju inte det som var problemet. Jag hade bara inte insett det. Så fort jag kom tillbaka, blev jag uppläxad av honom. Vad hade han att säga om saken? Varför skulle han lägga sig i mitt liv? Kan mamma ge honom den rätten? Vad var tanken med att klaga på mig? Att jag skulle fatta att jag gjorde fel, när jag gjorde det enda jag kunde för att nå ut? Att jag skulle må dåligt i hans ställe?

Det började dock långt innan det. Vi fick sova hos honom någon gång, när mamma jobbade. Självklart kunde vi inte vara hos pappa. Det var ju en mammavecka. Och så kunde vi ju lära känna honom. Jag stod framför mamma och kände hur jag skrek på insidan, hur jag ville bryta ihop, gråta och vägra, medan en annan del av mig höll tillbaka och tänkte varför göra så, när hon ändå bara kommer skälla och skrika "ryck upp dig"? Ja, jag grät, men inte när någon såg det.

Sedan fick vi höra att vi skulle flytta ihop med honom. Jag såg inte mening i att vägra, när det ändå inte skulle ge något resultat. Och varför skulle jag försöka styra någons liv, när jag hatar när andra försöker styra mitt? Jag har ingenting alls emot uppmaningar och att folk försöker övertala mig, men tvinga mig inte till något. Det finns bara ett måste i livet. Att nå slutet på det. Det påpekade min bror.

Efter att ha bott med honom i lite mer än två år, rymde jag till min far, talade med min mor, till ingen nytta och fortsatte nedåtspiralen som var mitt liv då.

Och nu är jag här igen. Imorse stod det i tidningen om att känslan jag hade var lugnet före stormen. Det stämde nog ganska bra, men jag tror mer på att mitt undermedvetna gjorde att det blev så, än att det var bestämt i förväg.

Och den här gången vet jag att det är han som är problemet. Varje gång jag hör honom uttrycka någon åsikt, vill jag bara skrika. Men jag skickar inte ens en föraktfull blick. Jag blundar och skakr huvudet så lite som möjligt. Bara så jag märker det. För vad är det för mening med att röra till det här ännu mer? Är det inte jobbigt nog att jag pekas ut som problemet i den här delen av familjen? Så jag låter honom ta mina saker, låter honom få som han vill. Låter honom styra mitt liv bakom ryggen på kvinnan som fött mig. Kvinnan som han förlovat sig med. Hemligheter och dolda konflikter. Inget nämns i hemmet. Inget nämns.

Inte förrän jag exploderar. Då händer det att något syns. Kanske kan jag visa något. Men ni är inte rätt människor för att se. Men jag antar att jag måste visa någonting för att kunna få lämna det här stället.

With no one to blame for all of my insecurities

Det finns alltid rum för tvivel i min värld, verkar det som. Efter att börja känna sig säker på vad som var bäst, syns en mening och plötsligt är allt lika osäkert som i fredags, när motivationen kom vid fel tidpunkt och hann försvinna innan den hade någon funktion. Men det var ingen som märkte något. Jag nämnde det väl, men jag tvivlar på att någon tänkte så mycket på det som jag gjorde.

I'm so aware of where I am, but I don't know where that is


I will try to find my place...

Förvirrat blir det inte förrän jag kommer hem, men ändå vill jag beskriva hela dagen så. Men det skulle ju inte vara sant. När en del av dagen består av att tyst sitta och försöka förstå vad det är människorna vill att vi ska säga, och en annan åt att fördriva tiden, blir det kanske lite märkligt. Men det blev ju ändå något av dagen. Vi gick i cirklar och det kändes som att jag störde kommunikationen. Det lät dock inte så. Och för en gångs skull lyckades jag prata.

Men plötsligt kom en fråga. Det kändes som att mitt svar var en vettig förklaring av hur det var. Men så mycket mer detaljerat vet jag inte om jag hade kunnat förklara. För hur förklarar man något man inte själv förstår?

Hellre lycklig ett ögonblick, än klok i en livstid.


Sometimes solutions aren't so simple

Rör mig långsamt genom något som inte verkar verkligt längre. Som om allt bara händer, utan att jag är med om det. Se och förstå, men inte inse att något händer. Som om jag har flera nivåer av förståelse. Lika förvirrande varje gång. som att alltid ligga två steg efter livet. Men det brukar inte leda till så stora problem.

and the shadow of the day
will embrace the world in gray
and the sun will set for you


Och oavsett hur mycket det förnekas, vet jag att det stämmer.

The very worst part of you, is me


It's too late to change what's been done

För tydlighetens skull: jag tycker inte illa om min klass.

Dagens stora händelse skulle kunna ha varit att nästan alla elever i min skola fick sitta inlåst några timmar, för att någon tyckte det var kul att hota folk. Men istället känner jag att det är andra saker som är viktigare just nu.

I'm still frustrated from last night
things happened in half-time


Texter och tankar i en känslostorm, som alltid kommer försent. Sådant jag borde ha undrat över under dagen, når mig nu. Människor träffas och äter ihop. Jag trodde bara aldrig på den kombinationen. För flera av oss som satt där visste ju vad som hade hänt. Och jag blev likadan igen. Varför? Alltid samma sak. Sådant man inte kan hindra. Eller är det jag som inte kan? Ytligheter och vänskaplighet. Plötsliga avsked. Och mitt långsamma jag hinner inte med.

Men jag kanske hinner ifatt någon gång?

Don't call it a comeback

Det är ingen lögn, bara en annan vy av sanningen. En vy som snarare ser förbi den än visar den. Förvirrande ord som ser till att undvika att berätta för mycket. För hur skulle världen se på mig, om de fick se allt? Det finns anledningar till varför jag gör som jag gör. Kanske kommer de märkas någon gång.

Det är helt galet. Ett och ett halvt år har passerat. Och jag har tjatat om hur mycket som har förändrats så många gånger nu. Att komma till skolan och tänka: varför ska jag försöka förfalska mitt liv i tre år till? Det blev den största framgången. Min nya förklädnad var mitt riktiga jag. Efter ett halvår i vad jag trodde var den perfekta klassen tog dock skolgången ut sin rätt. Jag ville därifrån. Tankar om att jag aldrig skulle kunna vara nöjd. Jag hade ju hittat den perfekta klassen, med en enda tydlig fläck.

Men det visade sig snart vara så fel. Jag lyfte blicken från kuben, efter en usel resa till Spanien, och kastades ut i ett hav jag inte klarade av att simma över. Men når jag kom därifrån, visste jag att min syn på klassen hade varit en illusion. Ytan sprack och sedan dess har jag aldrig ångrat beslutet att lämna den, även om den också höll sina underverk. För jag kan fortfarande inte fatta att någon lyckades vinna min tillit efter det misstaget.

Sedan började kulisserna falla även i hans del av världen, medan jag trodde en lögn som gav mig glädje. För en tid var allt omvänt. Allting gick fel, men det syntes mer och mer att ljuset vägrade försvinna. En demon räddar fallande änglar, och finner något fantastiskt, efter det första snöfallet, vid vilket min värld visar sig se ut på ett helt annat sätt än jag trodde. Men det löste sig ju. Och jag blev ju inte av med så mycket.

Och på ett sätt började förra året om. Varför ska vi göra allt igen?

Så jag tar en annan väg och hoppas att misstagen från förra året har lärt mig något.

Don't call it a comeback


When the paper's crumbled up, it can't be perfect again...

I won't trust myself with you

Och ursäkter utan ånger är meningslösa. Om man tänkt igenom ett beslut ordentligt och sedan gjort något man inte kan säga att man ångrar, kan man väl inte be om ursäkt? Eller är det resultatet man kan ursäktar? Det känns inte rätt.

Men jag har väl vetat det länge nu. Att det varit omöjligt att vända det, om det gick fel. Allt eller inget. Perfekt eller totalt misslyckat. Vägen till slutet är redan utstakad, så varför förlänga processer som ändå bara gör ont och gör allt värre? Jag ser inte svaret. Med insikt om mina begränsningar är det ingen idé att försöka. Jag kan inte ens vara säker på att det jag skriver här har någon betydelse. Kanske är allt det här en missuppfattning, men det måste ändå bort. Det finns för mycket som inte fungerar, och jag kan inte blunda en gång till. Så jag stoppar katastrofen.

Everything has to end

not a family or honest plea remains to say
rain, rain, come again another day
all the world is waiting for the sun


Breaking the habit

Än en gång syns det tydligt att inget är tydligt längre. Det är tillbaka och det enklaste skulle vara att bara gå därifrån, men jag känner mig själv. Det kommer jag väl inte kunna göra? Och vem sa att den enklaste vägen är den bästa? (Återigen finns inga tecken på vad jag egentligen tycker. Men det beror väl på att jag inte vet själv?)

We make it so damn easy, we get bored

Plötsligt stopp i maskineriet. Men det kanske är för att dagen gick som jag hade tänkt. Åtminstone nästan. Gitarrspelandet uteblev. Vad hade hänt? Hade det blivit värre även i hans värld? Att stöta på honom i verkliga livet är något helt annat.

Studsboll och undvikande. Prat som togs lite längre. Och som vanligt satt jag tyst för det mesta, i brist på anekdoter. Och det undras, som så många gånger förut, varför mitt liv alltid verkar så händelselöst, när jag får höra om andras. Är det så?

Och det finns fortfarande inga svar att hitta när jag tittar på frågorna. Men den här gången låter jag det vara. För det har tagit en annan väg, men har nu nått exakt samma punkt som för ett år sedan. Det är inte längre möjligt att vända detta. Och det är fortfarande lika sant att man måste lära sig av livet, istället för att försöka glömma bort det. Man kan inte alltid hållas upp av andra.

it's time to sink or swim
to see who gets scared when the lights go dim


Hur mycket av mig kommer försvinna nu?


I made the problems in the first place

I feel it every day
I feel I'm in my way
I feel it swell up inside, swell up inside, swallowing me


Allt vrider sig runt. Här igen. Jag förändras snabbare än vanligtvis, samtidigt som förändring är något som inte hade behövts. Men det är inte randigt på samma sätt den här gången. Som att jag kan förutse vad som kommer hända, men ändå inte har någon möjlighet att förändra det. En film jag läst boken den baserats på innan. Små skillnader, men inga större överraskningar. Och hur ändrar man handlingen i en film som spelas upp?

Nej, det som ekar i huvudet är erfarenhet. Jag vet inte alls vart det här är på väg. Och det läskigaste är att jag inte själv vill vart jag vill att det ska ta vägen.

Spegelbilden visar återigen bristen på mig, precis som varje gång. Gropar överallt. Men jag tror det är på väg åt rätt håll. Å andra sidan kan det vara så att jag lurar mig själv. Jag vet ju hur det är. Men det måste ta slut snart. Allt godis som köps, för att jag inte ska känna mig rädd för att tyna bort. När talen blir för låga igen, kommer alltid samma panik. Och med den, aptitförlusten. Paradoxer i min verklighet. Och jag har försökt så länge nu, men känner fortfarande hur jag konstant håller på att försvinna. Som om inget vill stanna kvar i min ogästvänliga kropp.

Feed beyond our need
So pardon me this part of me


Everytime I see myself there's always something wrong with me


There's no way to find out what's inside you, until you fall into the hole

Jag ser personer i andra personer. Ser ett ansikte med ögonen och ett annat i tankarna. Förvirrat sinne som försöker hitta något stadigt, eller är det saknad som leder till detta? Ansikten som inte setts på länge syns i bakhuvudet, medan ögonen möter ett ansikte från en svunnen tid. Något som tog slut utan att jag riktigt förstod att det gjorde det. Långsamt tynade det bort och sedan frågade jag mig var det hade tagit vägen. Många gånger har det hänt. Men ibland känns det inte som att det ät värt mödan att hålla kvar.

Snart har det gått ett år sedan det hände. Det har beskrivits som ett misstag. Men kanske var det något nödvändigt. Något att lära sig av, oavsett hur jobbigt det kändes. Fast i det förflutna, men inte längre hämmad av det. Tankar som aldrig lämnar svunna tider, medan livet svävar vidare.

What it meant to me will eventually be a memory of time when I tried so hard

Movement...

Ännu en flytt. Känslan av meningslöshet finns alltid där. Vad är poängen? Om två veckor kommer jag ju åka härifrån igen, tillbaka dit jag kom från. Som att jag skickas mellan två platser, för att jag inte ska glömma bort den andra delen av min familj.

Återigen har någon begränsat min tillgång till den digitala världen. Men den här gången kan man också räkna det som en stöld. Något har tagits ifrån mig och jag vill ha tillbaka det. Trasiga familjer som skapar onödiga problem. Konservativt möter ungdomen, vilket får allting att dra åt olika håll. Metaforer och otydlighet, när det egentligen handlar om att jag inte kommer överens med den äldste i denna lägenhet. Det handlar om bristen på logik i handlingarna. Men vem sa att mänskligheten är logisk. Och hur preciserar man logik?

Fingrar som snabbt studsar på plattor av plast. Vad försöker de uppnå? Eller är det inte de som försöker? Vem vill vad med denna text? Ingen vet. Ändå strömmar orden vidare ut i denna värld av signaler. Bara elektroner i trådar, men ändå så mycket mer. Tomma texter bestående av hundratals ord, som så lätt skulle kunna försvinna.

Natten fylls med musik och sms. Brist på sömn kommer vara ett problem imorgon. Det är bara ett liv. Att veta att det man gör kommer skapa problem i framtiden och helt enkelt inte bry sig, är inte så konstigt egentligen. Fri att förstöra sitt eget liv? Jag bara svamlar. Och känner mig fortfarande lika lurad. Skicka iväg ett par byxor och bli av med två. Men det är väl bara jag som är naiv. Fast i tankar om att alla människor har en godhet, även om de inte alltid har funnit den.

Tusen tankar utan svar. Tankar om livet. Filosofier som krossas av varandra efter att ha motbevisats med att det finns för många vägar som är rätt för mänskligheten, även om det bara finns en för dig. Inte är den förutbestämd, men till slut kommer du bara ha gått en väg. Du kommer bara kunna leva det här livet på ett sätt.

Don't be afraid of what you say, 'cause any way is the only way

RSS 2.0