En text utan syfte?

Du står inte längre kvar och jag kan inte längre förklara. Allt rör sig, utom jag. Det skulle vara så lät att slå undan allt med tre små ord. Fyra stavelser som jag inte uttalar för att jag inte vågar, inte kan och inte vill. Ett betydelselöst konstaterande, som kunnat förstöra allt igen. På något vis antar jag att det hade varit en befrielse. Men det hade inte varit den jag är nu. Det var så länge sedan jag gjorde så, att jag har glömt bort hur man gör. Tvinga mig inte att lära mig det igen.

Missförstå mig rätt

Det här är den andra varianten. När rimmen inte finns, blir allt bara ett virrvarr av ord som knappt ens kan förstås av mig. En dikt i hela meningar, diktad utan vidare, utan vett och utan anledning. En text utan syfte är kanske allt det här blev.


I know well what lies beyond my sleeping refuge

Det finns tillfällen då man kan förstöra det lugn som finns genom att önska att någon får uppleva sådant. Men det är bra. Hysteri och märkligheter i drivor. Evig desperation att fly tystnaden, som oftast inte känns, för att jag lyckas. Kanske borde man stänga av högtalarna, bara för att.


Om nattskrift?

Du såg det, eller hur? Du såg hur konstigt allt är, men sa inget. En tystnad som inte klär dig. En tystnad med smak av besvikelse, skapad av min kryddning. Allt detta krångel som inte klär dig, för att det inte är ditt. Det är mitt krångel som stör.

Inatt satt jag och skrev på den plats som på något sätt kopplar ihop allt det där som inte kan sluta flyta runt i mitt huvud. Något som andra oftast bara ser som en väg till andra sidan.

"Vad gör du?"
"Jag skriver lite..."
"Varför? Klockan är tre på morgonen?"

Jag trodde tre var ett magiskt tal

The sound of silence

Om inga ord når dig, bryr du dig inte om att sända ut några egna?

Sometimes

Använd något för att ställa frågor om något annat. Låter väl vettigt?

Are you insane?
You know, I'm not quite sure how we could test that

Otydligheter!

Han lägger trycket på oss, på mig. Det handlar inte alls om mig. Jag råkade vara där. Det är allt. Nu lägger han på något vis ansvaret på någon annan att lösa en konflikt mellan honom och en tredje person. Ser du logiken? Nej, för logik är begränsat till kuber, pussel och matematik. Det som spelar roll är vad som känns. Varför är då inte smärtan accepterad?

What I'm looking for are the answers to why these questions never go away

Som stenar mot glas

Du verkar dra dig undan och jag flyr. Bristen på svar får mig att tänka sönder, erodera. Det är ju tystnaden jag skyr. Hans ord nådde fram, men fyllde inte det syfte han hade tänkt. Men du känner ju inte till situationen. Gör jag ens det? Man kan inte förklara sånt man inte förstår. Eller är det jag som tänker konstigt? Har du sett varför jag inte ser? Ser du varför jag inte alltid vågar titta? Tystnaden skräms, medan jag räds att inte få svar om jag bryter den. Jag vet att inget handlar om mig egentligen. Det gör det nästan aldrig. Men om jag inte syns vågar jag heller inte titta.

inga tanklösa, menlösa ord
ingen felaktig fras

Left and leaving?

Det här är inte längre en källa till förvirrad okunskap om mitt liv. Tyvärr.

When you forget I'm here, I'm not

Så är det bara.


Is my own confusion reality or fiction? Am I out of my mind?

Underskön förvirring, i den värld som bygger upp och förstör. Tankestorm och känsloknip bland sånt som lika gärna kan vara sanning som fiktion. En verklighet där tydlighet inte finns och tvivlet skapar rädsla. Eller har det varit såhär hela tiden? Var det jag som inte såg igen? Tänker jag sönder allt igen, eller är det så här det egentligen är? Orden står där.

Vad tänker du ikväll?

From ceiling to carpet

När man söker mening i varenda ord, blir det motsägelsefulla en del av smärtan. Rädslan växer sig starkare, men det gör också motivationen, och jag förvånas. När fick jag motivation? Jag trodde den försvann för längesedan. Kanske borde jag låta bli att fundera över det och bara vara glad att den finns. Om det nu finns något man egentligen borde. Oförmögen att sluta tänka. Men nu går det faktiskt lite bättre. Världen känns igen. Jag vet varför. Är jag verkligen så komplex som jag tror, eller lurar jag mig själv?

My body aches, it heaves, it shakes
all somersaults through so called art
and I still don't know exactly who I am
I never will, amen


I've got all these thoughts just floating through my brain

Kan jag inte bara få stänga av tankarna en liten stund?
En timme med huvudet avstängt - är det så mycket begärt?

You're extrapolating nonsense, and it really hurts,
it really hurts


RSS 2.0