Explain or you'll explode

När ska man förneka en känsla? När är det bättre att bara fortsätta, försöka låtsas som att inget egentligen känns fel? Är det nu? Var det då? Ser en efter en försvinna. Det spelar ingen roll vad man vill, om man inte får ut orden. Och kanske är det det som är felet. Om man inte kan förklara, får man ingen förståelse.

Live to dance another day

Det finns ord som inte är mina här igen, medan det syns att allt kanske inte är så skumt, oförståeligt och förvirrande som jag tror att det är. Jag säger inte att jag hänger med, men det kanske inte gör så mycket att allt inte är uppenbart. Att känna att det är okej att inte ha full kontroll har varit saknad. För ja, det ska vara vingligt och ofullständigt, helt utan perfektion och med få friktionsfria partier.

and it's all uphill from here, at least I hope so


Maybe that doesn't matter anymore, 'cause maybe you can read my thoughts?

När otydligheten inte längre leder någon annanstans än fel, är det kanske dags att släppa den. När alla jag verkligen har kunnat prata med har glidit undan, är det kanske jag som gör fel. För det brukar ju vara så. I slutändan kommer jag ju ändå fram till vad det var jag gjorde fel. Varför jag till slut inte var önskad längre. Alla ord om hur det känns leder inte längre någonstans, för alla som ser dem, är för långt bort för att hjälpa till, för långt bort för att förstå. Eller så får de inte se. Vad är rädslan egentligen? Och kommer motivationen finnas kvar igen, när solljuset återvänder?

För jag minns samtalen som varade hela nätterna om ingenting viktigt alls, efter att vad som var betydelsefullt faktiskt nämnts. Sedan hände något och nu finns du bara nästan kvar. Det känns inte längre som att det spelar någon roll om jag ringer. Jag får inte ut orden jag vill och vi ses antingen bara korta stunder, eller omgivna av dem som inte förstår. Det räcker inte till, och jag når inte ut. På så många vis känns det fel.

Men det finns också du. Kanske blev det lite mer än det var meningen att det skulle vara från början. Jag kan dock inte ångra det. Vad jag ångrar är den långdragna tystnaden. Jag vet inte hur den ska kunna brytas. Verkligheten är trots allt mycket bättre på att få mig att nå fram än tomma ord på en skärm. Vad som spelar roll är inte längre tystnaden. Den har funnits där hela tiden. Vad som är fel är osäkerheten, otydligheten. Men det är nog inte meningen att jag ska känna att det är tydligt. Då hade jag inte glömt vad som var viktigt och kunnat ta orden på rätt sätt. Kanske är det bäst att släppa det.

Problemet är väl att jag inte riktigt vill slänga bort en till vän.

I leave no shadow when I'm alone

Idag kändes det. Plötsligt stannade allt upp, för att jag inte längre vet någonting. Jag hade gett upp. Och det hade gått så fort. Bara några månader, mellan vad som blev fast det inte var tid till att bråttom blev för tålmodigt och förvirringstårar visade vad som önskades. Chansen som inte togs. Den som aldrig riktigt återvände. Och nu hörs inga ord, det blir ingen beröring och okunskapen flödar.

all I know is that I don't know nothing

and nothing's gonna break my heart


Feeling my faith erode...

Inget har varit sig likt sedan jag grät vid din sida. Och jag antar att det är hoppet som börjar erodera nu. Det där sista, som säger att allt ska bli bra, medan det syns att så inte är fallet. Hej gör ont utan förtsättning och reaktionsbristen när jag närmar mig skräms. Sedan skyndar du dig bort. Korta ögonblick syns du försvinna runt hörn. Då är du verklig. Då försvinner alla tankar på att kunna nå fram. Då har du blivit otillgänglig. Då finns du inte.

Men du känns fortfarande.


Inhale

Känslor glider undan, om källan försvinner. Det finns inget att säga, förutom vad som kändes. Men kommer det kännas igen? Inga känslor är starka nog just nu. Anta inte mer än inget, för det är inte mer än så jag är säker på. Men det spelar kanske ingen roll. Du har kanske gjort det där sista försöket. Du orkade inte förklara. Precis som jag inte vågade förklara. Hämmad av osäkerhet, när velandet fått allt att kännas mindre, och tvivlet att näras. Men det fanns en fantastisk känsla där. Kanske finns den kvar, men du håller dig undan. Jag lyfter blicken, blott för att se dina snabba steg bort.

Har du bråttom?


Cut the curtains, the actors have gone home...

Skumt är det.
Och trumslagen flödar in i mina öron.
Förmärkligandet nådde sitt slut, genom sin omfamning.
Det som är kvar är allt som kan gå fel och det som kommer gå bra.
Orden säger ingenting, genom att nämna allt.
Förvirringen totaliseras.
Märkligt.
Oklart.
Så uppenbart otydligt klart.
Såklart.
Vad är riktat mot dig?
Vad berör ingen?
Vem är vem?
Varför?
Hur?
Vad?
Osannolikheter.
Vad vet man egentligen?
Och hur vet man att man vet det?
Vet du vad som känns?
Insynsvinklingshandikappande.
Begreppsanalogi.
Det mesta beskrivet i ingenting.
Självklarheter säger ingenting.
Självklart.

Vad annars?


"I can't help you fix yourself"

Än en gång höst. Någonstans långt bort känns någons liv tydligare, eftersom omvärlden sakta dör. Allt handlar om intensitet. Orden verkar inte passa någons öron, trots att det finns så många fler som skulle lyssna, medan det inte finns någon tydlig bild av vilka ord som skulle användas för att beskriva vad som händer. Tomma samtal om imaginära situationer, i en kyla som inte riktigt är kall, medan tystnaden ringer i öronen och skrämmer den glädje som några minuter sprudlade på flykt. För det var väl så det var? Fast någonstans i mitten, medan viljan att vara i båda ändarna samtidigt ännu inte försvunnit. Ännu känns världen, på ett sätt som bara bevisar varför inget riktigt förändras. Ett sätt att se på världen. En ram som borde bytas ut. Men hur?

För att ordbrist också behöver få sin plats






















I've got to live with the choices I made

Jag finns bara kvar så länge det syns att jag är önskad


So can you tell me if I'm crazy or confused?

So much to do and so much to say

 

Men jag har glidit undan. Det finns inga ord kvar så fort jag vill få något sagt, om jag står inför någon annan. Bara virvlande tankar. Poesin har flytt, medan andras verk blir det enda som egentligen känns. Ändå kan jag inte gå vidare. Mina frågor finns här nu. Men får jag fortfarande ställa dem?

 

Varför är jag rädd för att leva?

Varför vågar jag inte misslyckas?

Varför fortsätter jag göra såhär, när jag vet att det inte fungerar?

Var finns min motivation?

Var finns min betydelse?


I've got to make this life make sense?

Det enda som nu känns av dig är ord som inte är riktade direkt mot mig. Bara saker man ser, när man inte riktigt kan få sig själv att röra sig vidare. Kvar i vad som inte blir. Vad som redan blivit. Korta glimtar av liv och ett löfte med bortglömt innehåll, medan nutiden passerar. Ta hand om nuet först, ta svunna tider senare. Ett råd jag borde följa, trots att jag nästan aldrig hinner med nuet. Hur mycket ska man låta bara passera?

Can anyone tell what I've done?

Utan vad som egentligen betydde något, med en falskhet som tydligen inte syns lika tydligt som jag ser den, trots att den inte tillhör mig. Ord som används fel är ingen ovanlighet, men hur ofta görs det avsiktligt? Slit ut ordet, förminska dess mening lite till.

Det är ju bara ett ord.


RSS 2.0