Atrophy

När sanningen inte längre finns. När gränserna dragits för tydligt, så de inte längre stämmer. När orden du sa igår visar sig vara mindre sanna än du trodde. Vad gör du då? Försöker du ändå? Vänder du i sista ögonblicket, för att du inte vill göra något värre än det redan är? Vill du fortfarande säga förlåt till den som säger att du inte gjort något? Tänker du att det är det som fick allt bli fel? Gråter du tårar som egentligen inte borde fällas, eftersom det som hänt bara handlar om att du inte vågar ha fel igen? Lärde du dig inget av vad som hände sist? Såklart att du gjorde, men det var inte det du lärde dig. Och det var inte det som spelade någon roll nu. Det var vad som skrämde dig.

Don't tell me that this is your last chance to change, 'cause if you do then you would be telling a lie

Don't write them down, or they'll be gone

Sömnen finns inte kvar, när ord man aldrig hittat, plötsligt kryper fram. Nu går jag rakt emot visdomsord jag hört. För det är värt sitt försök.

You've got to try


Can't you feel me reach in to you?

Nya steg bort är det väl som tas? Jag minns känslan, men har endast vaga förnimmelser av den, medan tystnaden separerar ytterligare. Det vinkas utan egentlig kontakt. Orden har tappat sin värme. Vad jag vill har inte betydelse nog där. Rörelser bort. Men så kommer de där orden, som tycks så tomma. Fastsatt. Tystnaden når snart fram igen. Fönstret är öppet, men värmen är borta. Finns du ens kvar. Ord på en skärm och färgglada rörelser i ögonvrån, bortvända från den vaga önskan som ännu finns. Hoppet som inte ännu falnat.

Take back the beat in your heart

Det handlar inte om hur det är, utan vad du vill göra av det.

Reveal the way you found when you could look inside.


Scratched out?

Än en gång. Antingen är mina ord först, eller så är dina inte alls. Men det fanns ju tydligen bara en chans att göra allt rätt, så det är kanske inte så märkligt. Lite synd bara.

Do you feel anything?

Every sound gets washed away

Du låter mig stå där, hoppandes på att allt ska vända igen, när jag egentligen har förstått att det inte kommer ske. Otydligheter och obetänksamhet, i väntan på att det ska kännas rätt, medan känslan av fel växer sig allt starkare. Var det dina ord som märktes, men inte sågs? Var det meningen att jag skulle missa den förståelsen? Jag minns inte vad du lovade att du skulle se till aldrig skulle hända. Det som syns är vad som sker nu, och hur varje försök leder till små, otydliga uppmaningar att vänta in något som rör sig bortåt. Fläktrum och nedsläckta korridorer. Var är ni?

Believe me

On the right track, but I was on the wrong train


Everything is everything

this is what you want
this is what you get instead

 Orden kändes inte verkliga när jag såg dem. Men det är ju jag. Verkligheten är tydligen vad som ska betvivlas i mina ögon, sedan då. När frusna staket, inburade träd och parkeringsautomater panikväxte i mitt sinne, vid vad som står på sned och vad jag gav bort utan att äga. Sedan dess har det alltid funnits sådant som fungerar bättre bland okända. Vad som återstår är att se vad som sker härnäst. Ögonen har öppnats. Ingen vet vad ny insikt kan leda till.


...and nothing's gonna break my heart

Det är nu jag försöker ställa allting rätt, medan du visar mig hur allt går fel och försöker inse allt det jag redan kommit fram till. Flera nivåer av förståelse och sedan acceptans. Det som söks har jag väl redan insett vad det är? Det har jag väl? Vad är det som får mig att tvivla, när jag är så säker, egentligen? Vad är det här? Och varför känner jag att jag vet vad som kommer hända redan nu?

Det har redan hänt. Du har upplevt det. Men du har inte insett det än. Är det inte så?


Läser in tusentals ord i vad som inte sägs. Ord som troligen är sanna, men som måste betvivlas, i en värld där mitt tankarna alltid avgör din verklighet i större grad än din omgivning. En bra dag, skulle kunna tyckas, om man inte tänkte sönder vart skeende, sittande i vad som kunnat vara rätt ände. En vandring vars motivation lika gärna kunnat vara pliktkänsla som vilja. Två dagars kaos innan det är dags att avgöra om allt var helt förgäves. Alla har olika fakta, ingen är felinformerad. Tro och tvivel i det stora virrvarr jag skapat helt emot min avsikt.


Has my moment come and passed?

Huvudsats och bisats med poetiskt språkval leder till allt det där jag inte riktigt vågar erkänna, medan det inte finns någon tid att stanna upp. Långsamhet. Tiden går för sakta, utan att jag hinner med. Menade du något, eller ville du bara nära mitt hopp - se om det fanns kvar? Jag antar att du vet allt det

Har du bråttom?


It's so hard to see, when I'm on my way down

Psykosomatik och brist på insikt. Lösningarna har gömt sig bland alla dessa ord, ersättande vad jag just nu inte kan möta, i en tomhet som får kroppen att vekna, likt den många gånger gjort av andra, mer konkreta händelser. Insjuknad i abstraktion, med tankar som vägrar försvinna. Illusioner som ses igenom, men som ändå syns, leder till vad som kunnat bringa falsk lycka, i tomma ögonblick av desperation, med ögon stängda i ett försök att glömma allt som skett och leva vidare med en lögn som aldrig kommer hålla längre än till solnedgången.

                             Låt mig aldrig fly från livet igen. Tvinga mig igenom det.

En handling till synes betydelselös, ledande till alltmer omfattande tankegångar. Något som gjordes utan större eftertanke, leder till vidare tvivel. Det är ingen självklarhet, så se det inte som en sådan. Ett misstag jag redan gjort, vilket givit värkar som inte verkar försvinna, ännu ekande i den själsliga tystnaden infunnen bland bristen i ett tomrum ingen någonsin kan se, men trots det till viss del förstå. Naivt försökande att sticka sönder den med soniska känsloelement, syntetiserat liv. Fullt medveten om att tomhet inte kan förstöras, fortsätter försök att göra det omöjliga, hållande i vad som kanske skulle kunna räknas som hopp, då det för stunden inte finns något att placera i tomrummet. Psykosomatik. Skadlig abstraktion, i en värld där verkligheten för tillfället inte finns tillgänglig.

 

                                                    Bara ord på en skärm.


RSS 2.0