When I don't know myself anymore

Inatt följer jag en lesbisk tonårings fiktiva liv. För att skratta. För att gråta. För att känna. Och inget har någonsin varit så långt bort.

Livet kommer aldrig vara något annat än vad det aldrig skulle kunnat ha undvikt att vara. Det du sökte hade ändå inte hittats när du gav upp. Du har redan sett vad som inte stämmer. Och nu är det tänkt att du ska känna tillräckligt mycket för att göra något åt det. För vem ska annars rädda dig från att själv preparera din egen undergång. Det är tänkt att du ska fungera, alltså måste du göra det. Eller?

Explosive decompression

Nu lämnar de där känslorna mig igen, på det allra läskigaste av vis. Hitta mig inklämd i ett hörn när jag inte längre är kvar. Följ stämman av en söndersjungen hals, trallandes melodier vars budskap till en början tycks triviala och tomt glädjande. Vart har alla ord tagit vägen? Och vad är det egentligen jag försöker beskriva utan dem? Mål som inte har möjligheten att uppfyllas är bara drömmar. Ändå jagas språkkunskap och intelligens för att kunna hitta ord och förklaringar att dela med omvärlden, bara för att se hur varje försök att hitta ett nytt sätt att bli förstådd leder till än mer att förklara. Stäng av, byt väg och fly, blunda och spring. Eller släpp allt som har värde och finn fokus någonstans. Du tänker sönder allt, medan du inte vet hur du ska hålla dina vänner kvar. Du har ju inte ord, och beröringen är sliten och overksam. Ventilerna stängs.

Och det finns redan sprickor i fasaden.


Don't tell me that this is your last chance to change

Du har egentligen redan kommit fram till vad du vill, trots att du vet att du inte vill det. Och du som trodde att allt skulle bli så bra nu. Att det skulle gå att fokusera. Stäng in dig, lilla varelse. Försök förklara obetydligheten i det du söker nu. Du måste välja. Nu eller sen. Egentligen vet du att du hellre vill ha det sen du sökt så länge. Så varför kan du inte jobba för det? Vad hindrar dig från att bli den du vet att du skulle kunna vara vid det här skeendet i ditt liv? Det du jagar nu kommer fortsätta hålla sig precis utanför räckhåll.

Du måste ju faktiskt lyckas. Det finns ju knappast något annat alternativ.


Come clarity

Du hade redan räknat ut att det skulle bli såhär. Du känner dig själv väl nog för att kunna räkna ut det i förväg. Och ändå gjorde du så. Trodde du att något skulle ha ändrats? Hade du fått för dig att det skulle kännas bättre? Det är nog bara du som lyckas göra valen som inte leder någonstans. Halvvägs till allt finns det inte mycket att hitta. Finn vägen eller stäng av och låt livet välja åt dig. Det finns inget mellanting - på jakt efter de extrema ändarna du aldrig kommer snudda vid igen. Du minns det alltför väl. Båda ändarna samtidigt. Och nu sitter du fast i mitten och önskar att du kunde nå åtminstone den ena. Samtidigt hör du någon tala om drömvärlden du någon gång lyckades förstöra. Du hittar inte ens dit på nätterna längre. Rationalitet, logik, sans. Vet du vad de gjort med dig? Du minns den du var, men det spelar ingen roll nu. Du hatar honom för det han gjorde, men avundas hans sinne. Du önskar att du kunde ha hans sinne, men behålla dig själv. Omöjligheten är så uppenbar.

Och ändå kan du inte låta bli att önska.

RSS 2.0