Difference

Ser ett mörker, men ignorerar det. Det blir bara värre om jag lägger mig i. Eller?

Två tangenter förflyttar mig till något helt annat, och jag kliver in.

Bara ett bevis på att människor är olika.


We're not alone, just lonely all of the time

Villig men oförmögen att förklara något. Eller vet jag bara inte vem jag ska prata med? Det brukade gå att prata med vissa människor. Det fanns vänner som jag kunde känna kände mig. Även nya vänner jag kände att jag kunde prata med. Vad hände? De finns kvar, men det är inte samma sak längre. Förändrades de? Förändrades jag? Fler vänner än någonsin förut. Varför känner jag mig så bortvald, isolerad och ensam? Varför är jag inte nöjd? Vad är det för fel?

We're not alone, just lonely all of the time

Men på vilket sätt hjälper det? Rädd för att förlora allt, och se hur det verkar glida iväg. Hur håller man kvar något man tycker om?

Show me how it ends...

Sviker någon medvetet, utan att avslöja det. Sviker någon annan utan att tänka på det. Blir sviken av andra, men lägger ingen större vikt vid det. En händelserik dag passerar, utan att jag riktigt tar del av den.

Det där ansiktet. Ett något. En del av mitt liv jag inte kan förklara. Att alltid vänta sig att det kommer vara sista gången man ser det när man kommer dit och sitter bredvid, medan det högljudda samtalet fortsätter, ackompanjerat av ett irriterande tjut. Rundgång. En återkommande rutin. Och det tydliga minnet av en svidande kind, medan jag såg på det där ansiktet. Brist på känsla. Kommer det ens kännas när det tar slut?

Vad som en gång betydde något, har reducerats till något man bara frågar för att ha något att säga, verkar det som. Ibland blir det kanske bara så. Inga ord används, men det känns som att de behövs. Hur ser du mig? Frågor jag aldrig vågar ställa och förvirrande tystnad. Halv medveten om tillvaron, som om jag inte förstår vad som händer.

Evigt tvivel. Kanske ser jag inte meningen med det. Eller så tror jag inte på den.


It's alright...

Inte förvånad, inte arg. Knappt ens besviken och på något vis inte ens särskilt förvånad. Som om jag vetat att det skulle bli så här. Och jag behöver inte ens stanna upp för att se varför längre. Tusentals färdigtänkta tankar, förenklade till förståelse. Det blir kanske så, om man spenderar en del av sitt liv enbart med att försöka förstå. Oförmögen till ilska, efter att ha förbjudit den så länge.

Försvunna ord som ger en suddig bild av något som inte setts på länge. Någon form av känsla. Lite mer än inget alls.


Forget perfect

Hundra kilo papper, som förflyttas till ingen nytta. Något fattas, men om problem inte eftersöks, hittas de inte. Och det måste ändå få ett slut snart. Det spelar ingen större roll hur, men det är inte värt att fortsätta. Det är lättare att vara ond än god? Fingrarna blir svarta av girigheten som hanteras, medan sveket ekar.

I'm wronging rights

The maze of rights and wrongs...

Om man inte hittar rätt ord för att förklara, ska man väl vara tyst?


I can't remember the sound

Bara lyssna, och läs.

Wake up and waste a day...

Låter bli att förneka tomheten och omfamnar inget. En väntan som till synes ännu är utan slut. Och jag vet inte varför. På något vis oförmögen att möta dagen. Vänder mig bort och låter tiden åter passera. Förbränner tid och förhindrar svältlukt. Förhindrar undermedvetet mitt eget välmående och kommer sedan på mig själv med att tänka att det är andras fel. På vilket sätt? De ord som nådde mig besvarades inte ens.

Angränsandes apati, sittades med uttrycklösa ögon fästa mellan verkligheten och något, vilket endast kan beskrivas som tanketystnad. Försök att få fram något ur detta ingenting, alltid benägen att ifrågasätta, sällan benägen att svara.

Varför?
Jag vet inte...

Funderingar över om det jag skriver är sant eller inte. Hur definierar du sanningen? Fast i förvirring.

My imitation of life
my litigation of life
it's something easy to find
inside the shade of your eye

nobody knows the way to make it go away
it's just a phase


Förklara ditt liv, utvärdera det
"Jag undrar om du är olycklig och varför du är det isåfall"


Oförklarliga känslor och händelsebrist. Om matintaget avstannar, ger kroppen till slut upp. Vad händer med dig om livet avstannar? Trött på att allting ligger längre fram. Ett icke-existent nu att leva i. Men det kanske har mer att göra med mig än allt annat. Kanske är det mig det är fel på. Detta är en nerförsbacke - varför är den så jobbig att gå? När kommer nästa kulle?

Don't make me wait


This isn't how I hoped it would be

Försök att berätta något utan att avslöja för mycket och steg bort från vänner jag inte ens själv ser anledningen till. Jag frågar om när jag kan ringa, men hör ändå inte av mig, medan andra säger att vi ska ses på lovet, utan att det blir så. Som att sitta och se allt det man hade tänkt lösas upp och försvinna. Men det har jag väl lärt mig nu. Det är något med mig som gör att saker aldrig blir av.

Hur avgör man om man är olycklig? Är det när man gråter varje kväll, eller räcker det med att man inte är lycklig? Var drar du gränsen? Är du lycklig när du ler? Är du lycklig när du skrattar? Det är inte så enkelt, och livet rör en mellan lycka, olycka och alla andra känslor. Vet du var du står? Kommer du vara där imorgon också?

Imorgon blir det ännu en flytt. En annan plats och kanske även ett annat sinnelag. Halva sanningar är inte samma sak som halvsanningar. Delar av sanningen kan ge fel intryck. Halva sanningar som känns som lögner och ord som inte kan förklara allt.

At the worst you'll see nobody cares


Scratched out

Ord fyllda av irritation och ilska drar mig tillbaka till verkligheten jag försökte fly. Än en gång utförs handlingar för någon annans räkning, utan någon tacksamhet. Ord som trubbats av och ett tonfall som automatiskt gör mig mer likgiltig.

Ser du inte det meningslösa i att rikta ilskan mot mig? Jag gör som du säger och låter bli att störa med något annat. Men tänkte du någonsin på varför jag inte bara åkte? Såg du känslan av meningslöshet i mina ögon? Syntes det hur jag försökte gömma mig och hitta något mer än en värld som inte känns? Såg du tomheten i att det enda jag hade att göra idag var att resa genom hela staden för att ta hand om disk? Trodde du jag skulle lära mig något av det? Eller var det bara något som jag skulle göra? Du vet att jag inte säger emot. Varför skulle jag göra det när jag omöjligt kan göra något bättre på det viset?

Ord från inbundna pappersark. Ett försök att tvinga fram känslor. Än en gång samma mål. Väntan på tårar som inte kommer. Undermedveten svält och känslomässig torka.

wake up and waste a day
chase away
a day at a time
and waste away
clean face today
clean taste of yay

I'm not even good at
being me
anymore

Kyliga värme...

Solen värmer utsidan, men får insidan att kännas kall. Ändå är jag på något sätt tom. Bortdomnad. Klädd i färgglatt, utan att märka det själv. Något fattas. Lever parasitiskt på andras glädje och hoppas nästan på att den passiva känslan ska försvinna så fort jag blir ensam. Så att den kan bytas ut mot någon riktig känsla. Vilken som helst. Trött på blanka papper, tomma golv, ord utan betydelse och att försöka dricka sig mätt, när matlusten vägrar infinna sig. Illamående, sång och vatten, i en svartvit värld som luktar konstigt.

drowning all dolls in concert halls, the curtain hits the cast
they parade like perfect ponies, but it never lasts
it never lasts


RSS 2.0