I cannot let you inside my cell for fear I'll sink the ship, an drag us both down

En vecka av funktion, byggd på en grund av ensamhet och en stadig pelare av ljud. Jag fungerar, men ser precis vad som håller på att hända. Det skulle kanske vara fint, men det skulle inte vara bra. Talen ändras inte, precis som det ska vara. Om något läggs till, måste något bort. Kom då inte hit med något så stort, för när du tar det med dig härifrån, kommer siffrorna rasa.

We love that game, but we never play
'cause we will lose,and we wanna stay
the way we are

Men du kanke inte heller har bråttom?

Det kommer en tid, när det här också har uppnått tomhet.


I don't know why

Du pekade bort mot något mellan husen och sa något jag knappt kunde uppfatta. Surrealism och ett missat tåg. Vandrandet på platser jag aldrig hade sett och platser jag trodde jag aldrig sett. Meningarna jag inte kunde ta in. Alla oändliga förlåt för mina misslyckanden, mitt oförstånd och tystnaden jag inte kunde bryta. Den skeva världsbilden och all otydlighet. Förvirringsförmultnandet och ord jag inte kunde bearbeta, tills alla val var fel och minsta rörelse verkade skada, samtidigt som inaktiviteten ledde till än mer smärta. Aldrig har jag kunnat sluta skriva sedan dess.

Du minns det, eller hur? Jag ser fortfarande inte detaljerna. Hur lär man sig att se dem? Du sa att man måste lära sig att se dem för att kunna finna frid i själen. Men ingen kan förklara hur man gör. Tågen handlar inte längre om tidsbegränsningar och vad som kanske kändes alldeles för mycket. Vad som får nästan allt annat att kännas overkligt. För det var på riktigt. Och jag gjorde fel. Du trodde jag hade ljugit. Jag trodde jag hade förändrats. Inget visade sig vara sant. Så vad var det? Snabba steg nedför trappan. Rosa tofsar på bänken, utan ensamhet. Svimfärdighet dold i snabba vändningar och kommentarer om oviktigheter när jag flydde och tryckte undan frågorna om hur det var. För hur var det?

Fast i imperfekt, medan presens fortsätter omvandlas.

Hur hinner man ifatt livet?

Worse things have happened at sea?

Jag vet inte hur jag ska komma loss längre. Det kommer märkas snart igen. Det syns nu, men de som kommer se, kommer inte förstå. Och de som vill se kommer inte veta vad de ska fråga. Men vad gör man åt sig själv?


Are you scared inside?

Vi finner ingen mening i denna tomhet, utan virvlar långt bort mot förvirring i ett försök att lösa problem som egentligen inte är problem, medan sanningen är lika subjektiv som det abstrakta mörkrets beståndsdelar, samtidigt som vad som var egentligen är det vi söker, på ett sätt som många redan insett, men väldigt få genomfört. Likgiltigheten rör sig långsamt mot apati genom århundraden, men ökar stadigt farten. Hur långt bort är målet vi inte vill nå, och hur fort rör vi oss ditåt? Allt är en sannolikhetskalkyl bort, när vetenskapen passerat vetskapen och frågorna antingen berör de minsta detaljer eller evigt obesvarade mysterier. Rädslorna har trubbats av och förminskats, på grund av den nivå av abstraktion som det innnebär att föreställa sig dem.

Abstraktion. Ett ord som så tydligt visar vad som hänt, utan att egentligen säga mer än något annat substantiv. Andra ord förlorar kraft. Abstraktionen styr allt vidare, medan det konkreta leder blickarna bort från destinationen. Men den avslöjar sig så tydligt, när man sett ridån falla. Men då är det kanske redan försent. Kanske tog tiden slut för längesedan. Eller så gjorde den det inte alls. Sanningarna är inte absoluta och osäkerheten växer obönhörligt, medan bönerna tystas en efter en, bland ovissheten och trolöshetens ständigt expanderande seger över symbolerna för vad som en gång kunde ha haft betydelse för vad som kanske skulle kunna ha haft en möjlighet att manifesteras i vad som skulle ha varit nutiden. Spåren bleknar långsamt bort. Hur mycket vet du, och hur vet du att du vet det? Kan du känna kunskapen långsamt falna? Kan du känna sönderfallet? Kan du känna apatin förlama vad som kunde ha blivit mer än destruktiviteten någonsin lyckades skapa? Eller är du redan där?

Point me toward the morning

När man kokar kaffe vid halv fyra på morgonen, för att man inte vill sova, vet man att livet är värt att leva.

Long since past

Osannolikheterna återvänder för att störa mig förbi vettet. Sådant jag kanske borde ha släppt, men ännu inte kunnat. Logisk logikbrist bevisas när sådant som inte känns hugger till och blir mer än lite obehagligt. Det har redan försvunnit. Vad söker jag finna i tomheten? Ingen har svaren.


RSS 2.0