What I really meant to say, is I'm sorry for the way I am

Jag har fått det här förklarat. Jag vet hur det kan hända, men har ändå ingen aning om vad som borde göras. Jag vet varken vad jag vill ha eller vad jag kan få. Allt är inte ett alternativ. Ingen bra utväg syns.

 Ärliga handlingar och tankar som borde ha nått ut längre än till mina egna öron. En väljer själv tårarna som rinner längs kinderna, en annan är oerfaren och den tredje har redan varit med om för mycket. Tre syns, två känns och en tar sig fram. Den fjärde håller sig i bakgrunden, men lyckas ändå skapa förvirring, samtidigt som jag påminns om vad tvivel kan göra. En femte visar vad som sker med för mycket tillit.

En lögn placerad här, kommer aldrig förlåtas. Jag må vara förvirrad, men varken ord eller handling har varit utan ärlighet. Var inte säker på att du hittat rätt, för det har fortfarande inte bevisats. Varnad där du inte ser, medan de andra ser rakt in, om de bara väljer att titta. Varnad på ett sätt du ändå inte skulle förstå.


Men det är väl inte meningen att livet ska vara lätt?


Are you sure this isn't real?


Is that really how you feel?


Happy birthday

Men ibland blir oförståelsen så tung, i sällskapets ensamhet, bland struktur och kvävda impulser, där allt känns på alla vis samtidigt. Försenad sveda och uteblivna tårar leder tankevirvlarna mot än mer abstraktion. Oönskade tankegångar och förändringsoförmögenhet, obenägen att övertyga själen om att tankarna inte är mer än så. Otydlighet utfodrar tvivlet. Ett liv i symbios inom en redan förvirrande förvirrad kreation, vars existens på sitt eget vis struntar i sitt syfte. Försök att förklara utan att berätta något, där paradoxerna låser fast och stänger in, medan tysta skrik vädjande om förståelse från de som inget vet långsamt bleknar bort likt solstrålarnas repetitiva flykt. Meningslösheten i att tala ord utan innehåll, medan den enda lösningen är problemet, ur ett perspektiv där allting är krångligare än det egentligen är, för att det inte är enklare än det är. Oförstådda tankegångar leder tillbaka till vad som är och förblir under den natt då orden flödar och sömnen flyr. Önskat nonsens med betydelse och mening blir produkten av en glädjande besvikelse, i ett långsamt eroderande sinne.

Don't...

Sådant som märkts, om det skett - som skett, men passerats. Sådant som vi vet, men inte säger något om. Ord som inte behövs och överflödiga handlingar, på gränsen till självdestruktion, där livet känns som mest. I ett liv där det är viktigare att det känns än hur det känns, är känslan positiv, samtidigt som försök görs att förhindra en förbättring. Tillfälliga lösningar på mer långvariga problem. Halva sanningar utan halvsanningar och ny motivation. En ny vanlig dag, som nästan, men inte helt och hållet är olik de andra.


ett äkta liv, en sista gräns

du redan gått förbi

abstrakta linjer förklarar det

som finns där inuti


What could have been, what never was

Den stora tomheten infann sig aldrig. Jag förväntade mig att jag skulle tömmas igen, på samma sätt, med ett uns av lycka, som varade några ögonblick. Det jag sökte var kanske egentligen varken vad jag behövde eller vad jag ville ha. Borde jag inte ha lärt mig att jag aldrig riktigt kommer känna mig själv? Jag har ingen aning och allt är som det brukar vara, på ett sätt som det aldrig varit förut. Ord utanför mitt fönster, från en sommar av vidskeplighet och märkliga handlingar. Sånt som inte finns kvar, som jag kunde ha sett i somras - som såg mig. Taket förlorade sin magi den sommaren, men bron lever kvar. Panikväxten sitter i, i en tid där det som försvann då finns kvar. Ingen förstår hur.


Is that really how you feel?

Jag rycker till och vrider mig bort, men vänder snart tillbaka. Återvänder till oförståelsen som jag älskar att hata på ett sätt jag knappt förstår. Men är det så konstigt?


Tre frågetecken och en punkt

Hur lyckas du? Jag har fortfarande ingen aning, men på något vis får du mig att le ett ögonblick längre. Måste man greppa allt? Det svaret har jag väl redan?

Think apart my heart

När jag låter dig bestämma, väljer du bort mig. Jag finns tillgänglig, men bemöts inte. Stegen går bortåt. Men åt vilket håll?

Märkte du att det tog stopp? Allt stannar upp ögonblicket innan. Osäkerhet. Jag kommer väl inte hamna där igen, gissar jag. Inte säker på om jag vill heller. Allting vänds upp och ner och sedan tillbaka. Allt flyttas om, utan att byta plats och på något vis känns det rätt. Ett steg jag inte tog. Ett jag redan tagit.

Men du förstår det inte, eller hur? Jag ser ingenting. Och om jag ser något gör det bara att jag förstår mindre. Var ställer du mig nu? Jag kanske inte en har en plats och sakta sorteras bort.

Långsamt syns det. Om jag inte tar kontakt, delas inga ord. De jag hört och sett ekar i den falska tystnaden. Har du tagit min sömn? Jag hittar den inte. Ord jag inte riktigt förstår. Men är det så konstigt? Livet styckas av tankar igen.

when did I really, truly start
to think apart my heart?

Sound of silence

Aj, vilken ordbrist.


RSS 2.0