Kanske?

De nya bussarna är sämst, vädret påminner mig om sommarnatt och bloggen har tydligen bantat bort några inlägg, medan jag försöker låta bli att banta, så mycket jag kan. Fortfarande vet jag inte vad som egentligen rör sig genom mitt huvud. Musik som får mig att tänka att jag ljugit hela tiden. Men kan jag tro på det? Hur är man ärlig om man inte vet sanningen? Eller kan man inte ljuga om man inte känner till den?

Och hur är det tänkt att allt ska bli nu? Hur länge kommer detta pågå? När kommer den slutligen nå mig? Insikten om att inget som kommer hända kommer ändra det som redan hänt. För jag kan ju tänka så tusen gånger utan att faktiskt känna insikten. Men det kanske kommer senare i livet? Som att flytta hemifrån och att bli myndig? Förhoppningsvis i den ordningen. Vi får väl se hur det blir, när mina föräldrar är som de är.

Ytterligare bevis på hämmande föräldrar. För jag trodde väl inte att jag var ensam om att tycka så?

why don't we end this lie
I can't pretend this time


För det som egentligen är fel är att jag gjorde som jag gjorde. Visst hade allt bara blivit fel, men varför såg jag det inte tidigare? Det gjorde jag, men jag tvivlade då också. Och jag ville inte ge upp, för det verkade fortfarande vara möjligt. Så fantastiskt möjligt. Det var inte perfekt, men det är det aldrig. Det såg ut som att det skulle gå att ta sig igenom problemen. Som om det skulle kunna bli mycket bättre. Som om det skule bli annorlunda den här gången. Det är väl det enda som stämde. Det blev inte samma sak, för det blev knappt något.

Älta en gång till. Ännu en vinkel på något. Det har ju så många. Försöka visa alla, samtidigt som du döljer de viktigaste? Vad är det för mening med det egentligen? Kanske bara något jag behöver göra. Men jag vet som vanligt inte.

Jag försöker bara hitta svar där inga finns.

What I'm looking for are the answers to why these questions never go away

It could be me

Det är ingen idé att vända om. Allt har förändrats. Det går inte att ändra på det jag har gjort. Världen vänder sig bort igen. Det gör den väl egentligen rätt ofta. Jag brukar inte bry mig så mycket om den, eftersom den inte verkar bry sig om mig. När människorna är tysta, någon annanstans, med annat att göra och tänka på, höjer jag ljudet i min egen värld och försöker låtsas att jag är fullständigt nöjd med att vara ensam med mina tankar, samtidigt som jag försöker stänga ute tystnaden. Både den känslomässiga och bristen på ljud.

Men det är kanske mitt fel att det är så.

Forget perfect.
I'm trying not to be worthless

Rädsla?

Det värsta är att jag kände mig säker på att jag skulle klara av det den här gången. Jag trodde inte att jag skulle bli rädd och fly. Jag såg ingen anledning att vara rädd. Men självklart. En mening. Tusen minnen. Rädsla.

Förra gången var jag förtvivlad. Nu är jag hemsk. Varför skulle jag inte känna så? Var det inte mest för att skydda mig själv, som jag gjorde som jag gjorde? Eller är det som tanken först gick, bättre för båda två om det aldrig går längre? Det spelar ingen roll. Det finns för mycket tvivel. Som vanligt är det det som förstör. Tvivel och osäkerhet. Jag förstör allt, genom att aldrig kunna känna mig säker på någonting.

No roads left?

Vem försöker jag lura egentligen? Antagligen mig själv. För jag hade aldrig kunnat göra så på riktigt. Om du bara visar vad du vill kommer jag följa med, alldeles för långt. Men det kommer aldrig gå åt rätt håll. Jag har stått där förut. Det är för långt från gränserna. Min osäkerhet kommer förstöra allt, precis som vanligt. Jag är så rädd för att förstöra allt, att allt kommer bli förstört. Oavsett hur många gånger jag tänker igenom det, kommer jag fram till samma sak. Ändå vill jag inte acceptera det. Kan jag verkligen lämna någon på det viset? Lägger bakhuvudet mot den grå fyrkanten i väggen och minns hur fel allt kan gå om jag stannar kvar. Men jag har väl redan gått därifrån? Det är väl redan försent? Tvivel.

Eller är det jag som är för rädd? För det är ju bara här jag brukar känna mig rädd. Det är ju bara min egen oförmåga som skrämmer mig. Som att jag är rädd för mig själv, för att jag inte är perfekt. Men det är ju ingen.

Why am I searching for perfection, knowing it's something I won't find?

There's no solution

Vad håller jag på med egentligen? Jag spenderar en hel natt på att tänka över något, gör som jag kom fram till att jag skulle göra, och spenderar sedan två dagar på att tvivla på att det var vad jag ville. Egentligen är jag väl bara rädd? Jag vågar väl inte riskera att det blir så igen? Jag vill inte göra så mot någon annan en gång till. Men jag kan inte heller bara lämna någon så.

It's getting harder to relate.
Don't want to make the same mistakes.

Is my own confusion
reality or fiction?
Am I out of my mind?

Let me be wrong

Ger jag upp för lätt? Missförstår jag människor? Tar jag mina antaganden för långt igen? När började jag anta igen? Just nu känns det som att jag gjort väldigt fel. Men finns rätt och fel? Har det någonsin funnits så tydliga gränser? Tyckte jag inte att det var bäst att göra så när jag gjorde det?

Fundersam. Det var ordet. Och jag kan fortfarande inte komma fram till hur jag ska tolka något. Hur tar man emot sådana ord? Och vad händer nu? Låt inte mitt huvud ha rätt. Ibland kan man råka förändra saker till motsatsen av det resultat man ville nå.

Not a thing is forgotten.
Not a thing is forgiven.

För jag kan inte förlåta mig själv än.


They say that what doesn't kill us makes us who we are

Märklig dag. Det är mer en känsla än något konkret, men ändå. En märklig dag. Jag får tillbaka text jag trodde jag hade, väntar på ett svar jag inte får, saknar någon jag aldrig träffat, pratar med en kristen homofob och misslyckas med att känna mig stressad. Men det är ju jag och en massa händelser. Är det så konstigt att jag tycker det känns märkligt?

Dagens komplex: håriga fingrar.


Outside the sidelines...

Idag ignorerar jag att jag verkar ignoreras och fortsätter arbeta på den enda uppgift jag fått hittills i skolan som kräver lite tankekraft. Kanske går det bra. Kanske inte. Det spelar inte så stor roll egentligen.

Medicinen verkar framkalla symptomen den ska motverka och jag vill inte ha pasta i näsan igen. I övrigt ska jag inatt erbjuda husrum (om nu sådant finns, när halva bostaden saknar golv) till en tillfälligt hemlös.

Nu får mitt liv fortsätta att verka vara som det verkar vara.


Let's fight crime with mangoes and limes

Imorse väcktes jag av pling-plong som upprepades var femte minut (tankar på Papercut Skin vilka endast tog den vägen på grund av de första fraserna i den låten) visade en termometer som visade en temperatur över den normala för en människokropp för min far och fick orden "gå och lägg dig" med mig uppför trappan.

Kort sagt: dagen har inte varit så intressant.

Nej, jag har inte skrivit blogg ordentligt på över en vecka. Därför kommer detta inlägg troligen vara mindre underhållande än de övriga (om underhållande någonsin är ett ord som bör användas för att beskriva dem). För det är väl ingen som vill höra om mina nya byxor? Jag vill inte skriva om att jag har köpt kläder, så även om det är önskat, blir det inte så.


And only time will tell if violins will swell

Nonsens i min värld. Frihet från logik kan ibland glädja.


Veckans insikt

Byxor kan orsaka höftvärk.

Over my head?

Nya kommentarer och en insikt om att "jag menade fel" faktiskt skulle passa in. För det jag egentligen trodde att jag aldrig skulle få svar på var vem/vilka som skrivit de anonyma kommentarerna. Det kommer troligen ta längre tid att hitta den kunskapen (vetskap?). Något jag däremot har fått veta är att det här inte har nått personen det handlar om. Antingen det, eller så förstod hon inte att det var henne det handlade om.

Idag är det hemmet som gäller. Ett hem utan golv. Men det är inte diskmaskinens fel att det hamnade vatten i golvet den här gången. Vi kan den här gången skylla på byggnaden själv, eller snarare på dem som byggde den. Hur som helst blir det återigen nyrenoverat. Det blev det i våras också. Pappa är inte glad.

Ännu en vänteperiod. Väntar bort förkylning och feber, på förklaringar till händelser jag inte förstår. Vad är det jag ska ha? Varför flyr du? Och vad har hänt med honom? Sjukhuset är kalt och utan själsig närvaro, sittande i en korridor, undrande var man får resultat från en lungröntgen, hur lång tid det kan ta och om han fortfarande är kvar där. Hans mor svarade när jag ringde. Jag fick inte veta vad som hade hänt. Eller så förstod jag inte. Träffade en lärare också, vars mamma hade fått en hjärtinfarkt. Inte kul.

Omedvetna handlingar skrämmer mig ännu mer. Plötsligt står jag där och undrar var chokladkakan jag hade i handen tog vägen. Den ligger i väskan. Jag har inte betalat för den än! Vad händer med mig?

Straight from the pages into memories that hang around

Tonight will end without sound

Snön virvlar över vägarna, då vindarna styrs av den glesa fjälltrafiken. Bland granar, tallar och takboxar rör sig bilen utför. Bort från höjdens blåst och kyla, bort från stugbyar och knappliftar, bort från kaotiskt musikutövande. Bort från ledigheten. Ett kraftigt mullrande är det enda som ljuder, när rörelsen går mot vardagen.

Efter kaos, besvikelse, mättnad och gläde, bryts tystnaden. Jazzen glider in i öronen, medan bilen glider in i kvällen, genom månsken och blinkande helljus. Undermedvetet fastnar vissa ord.

I've seen fire
I've seen rain
I've seen sunny days I never thought would end
but I always thought I'd see you again

Men vem styr den delen av mig? Är det jag? Eller är det ingen som styr den? Ska jag se något speciellt i denna refräng? Ingen vet. Ljuden byts ut och jag lär mig uppskatta min egen musik igen.

Imorgon återvänder jag till skolan igen. Det verkar ha hänt en hel del. Jag vet inte hur jag ska ställa in mig på morgondagen. Allt går inte att förutse, så jag väljer att vara nyfiken på nästa dygn. Nyfikenhet har ju varit ganska effektivt för att göra livet lite mer intressant. Tankevirvlar i snön. Men om man stänger dörren blir det vindstilla (i rummet).

Tonight will end without sound

You're extrapolating nonsense...

Strindberg hade en förstå-sig-på-kaviar-skala.

"Dödde" var en gång korrekt svenska.

Runda ostar kan rulla både åt vänster och åt höger.

Det här måste vara mitt konstigaste inlägg hittills.

I suppose this world will keep changing without me...

Nu kommer jag hem från en konstig resa (åtminstone i mitt huvud) och får se några anonyma kommentarer. Detta får mig då att undra om det är samma person som kommenterat flera gånger. Det är dock något jag troligen aldrig kommer få svar på. Vad jag egentligen tänkte nämna var att i den ena kommentaren undrades det om det var kommentatorn (hej, sportvärlden?) som nämndes i ett av nyårsinläggen. Min vilja att reda ut detta hämmas nu av att jag inte vet vem jag ska vända mig till. Kort sagt: om man vill ha svar, är det bra att ge mig möjlighet att svara.


When you belong to a song, Salty Eyes, you belong

Varför lyssnade jag inte på den här låten i november? Den har allt jag saknade. Tillhörighet, en enkel förklaring, salta ögon, beskrivning av tomheten, gitarrklink i tretakt, fiolslut. Videon är väl lite destruktiv, må jag ge mitt medgivande till, men ändå. (Jag gillar tv:n där det står "CLEAN NOSE". Dessutom: precis innan den välter, får Justin en tv på foten och svär då. Men det hörs förstås inte. Att han stannar upp och öppnar munnen syns dock tydligt.)

These things take forever, I especially am slow

Min blogg visar inte de två senaste inläggen jag skrivit. Kanske ligger den alltid två inlägg efter. I så fall kommer det andra inlägget av det tre jag skrev inatt komma upp. Det kommer se jättekonstigt ut när det här inlägget kommer upp, men jaja. Jag taänkte bara upplysa om att det kan vara bra att kolla när inlägget skrevs om man tycker det är viktigt att veta vilken dag det skrevs.

(Tillägg: självklart dök alla skrivna inlägg upp på bloggen när jag skrev detta. Ehm. Hej?)

Where did you go?

När man förväntar sig att något ska hända och ingenting händer börjar man fundera. Skrev jag fel någonstans? Var det fel att inte göra allt? Hände det något med det? Det är troligen bara jag som tänker för mycket igen. Vi får se vad som händer den här månaden. Om något nu händer. Ah. Om jag fortsätter kan jag tänka på det hela natten känns lite onödigt.


Electrified thinking?

Medan jag sitter här och tappar bort anledningen till varför jag började skriva blogg denna natt, ekar ord som jag aldrig hört i följd i bakhuvudet. Boken föll ur handen på mig denna kväll. Tyckte den inte att jag var värdig att läsa den? Tanken känns för abstrakt, men den dök ändå upp.

Det är nog sant att man lär sig skriva av att läsa. Att jag lyckas skriva utan att ha läst så mycket, beror antingen på att mitt minne ofta tar upp en väldigt stor del av det den tar in, eller på att jag fått mig själv att tro att jag läst mindre än jag faktiskt gjort.

Bara en liten, liten tanke som passerade genom mina fingrar och blev elektronrörelser.


När orden plötsligt når mig igen

Frusna fötter rör sig genom den nedsläckta lägenheten. En öppen dörr visar att denna natt inte blir lika fri som den förra. Tankarna rör sig längs den passerade dagen och insikten slår knut på magen. Endast vitt bröd har ätits. Plötsligt syns det tydligt varför boken föll ur min hand. Jag somnade för ett ögonblick - kanske svimmades det till och med.

"Ta något, vad som helst, men låt det inte märkas. Ät, men försök leva så tyst som möjligt." Det här är ju bara andra dagen det här året som jag inte äter ordentligt, så det är nog ingen fara. Revbenen syns nästan inte ens längre, så det verkar ju gå åt rätt håll.

"Men det är ingen ursäkt för att göra såhär. Du vet redan att din mage alltid kommer stå ut, oavsett vad du gör. Ödets ironi. Du vet redan om det. Hade du inte accepterat det, slutat bry dig? Varför tänker du då såhär?"

Ser du ära i att vara udda?

Moderns ord når öronen retroaktivt. "Men är det så? Varför skulle du annars roa dig med att låta folk veta att du inte riktigt ser normal ut? Du vet ju hur du mår av det efteråt."


It all comes back

Nu blev det kaos i själen igen. Och jag har ingen aning. Varför blir det alltid såhär? Varje gång något inte är tydligt kommer den här känslan tillbaka. Otillräckligheten. För det var väl det jag var? Jag var inte tillräckligt bra för att väga upp allt annat som följde med. Och jag kan som vanligt inte skriva något tydligt. Kanske var det bara något som skulle testas. (Som vanligt lever jag på dubbeltydighet som ingen kommer förstå, samtidigt som jag hoppar fram och tillbaka mellan olika samtalsämnen. Varför gör jag så?)

Jag skriver i frågor och undrar varför jag reagerar såhär mycket på så lite. Men jag antar att mitt undermedvetna följer de vanliga banorna. Jag hoppades dock på en förändring, när så mycket annat slutat följa det gamla mönstret. Men det finns ju också mycket som inte ändrats. Jag förvirrar mig själv ännu mer.

Sluta tänka, det är svårt ändå.
Du får ta en dag i taget.

(Jag blir förvånad om någon vet vilken låt det är, även om den troligen har hörts av de flesta.)

Gott nytt år?



Lite bitter nyårsmusik någon?

RSS 2.0